Unustage hinna üle kauplemine – röögatult kallid küttepuud kas ostetakse ära või mitte (10)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Tellimuste vähesuse üle halupuude tootjad praegu kurta ei saa. Oleks ainult piisavalt küttepuid, millest kundedele halge toota.
Tellimuste vähesuse üle halupuude tootjad praegu kurta ei saa. Oleks ainult piisavalt küttepuid, millest kundedele halge toota. Foto: Ain Liiva/Virumaa Teataja

Püsivalt kõrged energiahinnad ja suur nõudlus küttepuidu järele paneb ühtviisi keerulisse olukorda nii halutootjad kui ka tarbijad, kes otsivad pidevalt võimalusi, kuidas keerukast olukorrast väljapääsu leida.

Mõnigi küttepuidu müüja soovitab neil, kes kasutavad koduses majapidamises halupuid, kuid otsest vajadust esialgu tagavarasid soetada pole, varuda veidi kannatust – toimuvast saab parema pildi sügise hakul.

Et halupuud maksavad praegu hinda, mis paneb kõhnema rahakoti kandjad suisa oigama, võttis Postimees nõuks uurida, millised väljavaated on soetada kolmemeetrist ümarpuitu neil, kes sooviksid hakata järgmise aasta ahjukütet varuma olukorras, kus valmis halupuudele eelistatakse nende tegemisega ise vaeva näha. Teisisõnu – osta küttepuitu ning seda ise saagida, lõhkuda ja riita laduda.

Puude äraveoks sobiva masina koos järelkäruga, samuti tööks vajaliku mootorsae, kirve või halumasina ja muu varustuse ning vajalike oskuste olemasolul tähendab seegi ettevõtmine kahtlemata väljaminekuid ja garanteerib füüsilist pingutust nõudva tegevuse.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles