Rahandusminister keeldus Estonia uuringute lisarahastust arutamast, kuid väitis hiljem vastupidist (7)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
3D-prinditud mudelit kasutatakse pääsenute ülekuulamisel.
3D-prinditud mudelit kasutatakse pääsenute ülekuulamisel. Foto: Konstantin Sednev

Ohutusjuurdluse keskuse (OJK) sõnul said nemad Estonia uurimise jaoks küsitud lisaraha kohta rahandusministeeriumilt eitava vastuse. Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus (RE) aga väitis, et ettevalmistustööde tõttu pole küsimus valitsuse päevakorda lihtsalt veel jõudnud. Õigus on keskuse juhil Arikasel, sest kabinetinõupidamisel mais otsustati asja valitsusse arutlemiseks mitte viia, enne kui varasem raha on kulutatud.

Uurimist juhtiv ohutusjuurdluse keskuse juht Rene Arikas sõnas kolmapäeval pressikonverentsil, et kuna hinnad on kallinenud ja uurimine tänu merepõhjast leitud avastustele laienenud, esitati valitsusele taotlus miljoni euro lisaraha saamiseks. Vastasel korral jääb osa vajalikke uurimistoiminguid tegemata.

Arikas ütles, et toonane majandus- ja kommunikatsiooniminister Taavi Aas (KE) allkirjastas taotluse ning edasi liikus see rahandusministeeriumisse rahandusministri allkirja ootama, kuid sealt saadi negatiivne vastus. Öeldi, et rahandusminister ei soovi seda küsimust valitsusse viia.

«Oli ka aeg kokku lepitud, millal seda valitsuses arutatakse. Selles osas oli kommunikatsioon ka riigikantseleiga olemas ning pidin ka ise minema valitsusse, aga sain teada, et rahandusminister lükkas taotluse tagasi ja ei ole valmis seda arutama,» ütles Rene Arikas.

Tema teada oli küsimus valitsuse kabinetinõupidamisel päevakorras, kuid jäeti sealt välja. «Anti teada, et ta võeti päevakorrast ära, sest rahandusminister ei olnud nõus seda teemat toetama,» kinnitas ta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles