VIDEOINTERVJUU: ⟩ Tartu korvpallimeeskonnal ei jätkunud Pärnu vastu jõudu ning meistritiitel libises käest

Copy

Neljapäeva õhtul kohtusid Pärnu Spordihallis korvpalli Eesti meistrivõistlustel kolmandas omavahelises mängus Pärnu Sadam ja Tartu Ülikool Maks ja Moorits. Tasavägiselt alanud kohtumisel läks teisel poolajal Pärnu juhtima, alistas tartlased 73:60 ja tuli ajaloos esmakordselt Eesti meistriks.

Finaalseeria kolmandat mängu oli vaatama tulnud nii suur hulk rahvast, et istekohta ei leidnud ja vaba seisukohtagi oli raske saada. Publik elas ja hingas mängu rütmis.

Esimene veerand kulges väikeste punktivahedega, kus avaveerand lõppes 23:20 Pärnu eduseisus. Juba avaveerandist saati kujunesid määravaks Pärnu kolmepunktivisked, mis Tartul sama võrra sisse ei kukkunud. Esimese poolaja lõpus viigistas Braxton Huggins seisu ning Patrik Saali täpsed vabavisked lõpetasid esimese poole mängust 39:38 Tartu eduseisus. 

Teisel poolajal hoidsid tartlased mitmel korral viie punktiga eduseisu, kuid Pärnu õnnestunud kaugvisked tõmbasid kodumeeskonna järele. Viimasel veerandil kärises vahe veel suuremaks, Pärnu rünnak muutus veel jõulisemaks ja Tartu suutis teenida üksikuid punkte, kuni oli selge, et saali kogunenud suur hulk korvpallipublikut saab tunnistada kodusaalis meeskonna võitu. 

Tartu korvpallimeeskonna mängija Patrik Saal oli muidugi pettunud ja kinnitas, et meeskond uskus endasse lõpuni välja. «Raske on kohe pärast mängu midagi öelda, aga muidugi tahtsime saada Eesti meistriks. Meie meeskond alati usub, aga sellest üksi ei piisa,» tõdes Saal. Tema sõnul olid määrava tähtusega pallikaotused ja rahule ei saa jääda ka viske protsentidega.

Tartu Ülikool Maks ja Moorits korvpallimeeskonna spordidirektor Janar Talts ütles, et saatuslikuks said pärnakate õnnestumised ja kaugvisked viimasel veerandil. «Nad said kuidagi hoo üles, meie rünnakul ei õnnestunud ja siis oli raske ennast käima saada ja mängu rütm uuesti üles leida,» selgitas Talts lühidalt ja pikemaks kommentaariks mahti polnud. 

Pärnu Sadama meeskonna mängija Robert Valge tunnistas, et kogu mäng oli pingeline ja lihtsamaks läks alles viimasel veerandil. «Me teadsime, et Tartu vastu ei tule midagi kergelt ja nad ei anna meile midagi niisama. Teadsime, et peame hoidma oma kurssi ja saime kahe viimase veerandiga vahe sisse,» rääkis Valge, kes on varem mänginud just Tartu ridades.

«Oleks keegi eelmine hooaeg öelnud, et tulen Eesti meistriks, poleks seda kindlasti uskunud. See pole siiani tegelikult kohale jõudnud ning ma olen nii õnnelik ja tänulik selle klubi ja fännide üle,» kinnitas Valge.

Ta tõdes, et pole endale Eestis mängides varem nii palju ja positiivset publikut kaasa elamas näinud. «Siia saali küll rohkem mahtunud poleks, vahekäigudki olid rahvast täis,» muigas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles