Koroona hädaolukord lõpeb juunis (1)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Terviseameti peadirektor Birgit Lao möönab, et Eestil on hulk vaktsiine, mis ilmselt lähevad hukka, kuna neid ei jõuta ise ära kasutada ega mõnele teisele riigile annetada.
Terviseameti peadirektor Birgit Lao möönab, et Eestil on hulk vaktsiine, mis ilmselt lähevad hukka, kuna neid ei jõuta ise ära kasutada ega mõnele teisele riigile annetada. Foto: Konstantin Sednev

Terviseameti uus juht Birgit Lao pääseb varem ametile suurt tüli toonud vaktsiinide hoidmisest, ent laoruumid majas tühjaks ei jää, sest sinna kolib veterinaar- ja toidulabor.

Neljapäeval avalikustati koroonaks valmisoleku kava, kus jagus tegevusi ka terviseametile. «Mõneti on ülesanded teistsugused, kui oleme seni harjunud, aga täidame need,» kinnitab terviseameti peadirektor Birgit Lao. Uue sisu pakkus dokumendi tarbeks välja amet ise.

Vanadest kohustustest jääb terviseameti õlule nakkushaiguste leviku seire. Sel nädalal kirjutasid paljud väljaanded loomadelt inimesele levivatest ahvirõugetest, mis toodi Euroopasse Lõuna-Aafrika Vabariigist ja Nigeeriast. «Meie arstid on haiguse kohta info saanud ja hoiame edasistel arengutel silma peal,» räägib Lao, kelle sõnul Eestis ahvirõugeid veel ei ole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles