Kes lärmas Mõdrikul? Kes oli see šimpansi häälega lind?

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tait ehk tiigikana.

on eksootilise välimusega, ja kuigi ta pole Eestis üliharuldane, on tavaline loodusesõber näinud teda harva.
Tait ehk tiigikana. on eksootilise välimusega, ja kuigi ta pole Eestis üliharuldane, on tavaline loodusesõber näinud teda harva. Foto: U.S. Fish And Wildlife Service Service/Vikipeedia

Kuna mudakonnad, kelle pärast seltskond õigupoolest Mõdriku lähedale kogunes, eriti häält teha ei tahtnud, oli tegelikult isegi hea, et ettevõtmise kaaperdasid vähe tuntud lind ja katkine rollerauto.

Loodushelide salvestamise guru, bioloogi haridusega Veljo Runnel tõstis käed ühtäkki üles. Ta pidi konnaretkel olema nii-öelda soojendusesineja, kes räägib lindudest ja nende häältest, aga kuna konnadel oli pisut külm ja nad lükkasid oma paaritumisrituaalid ja -laulud edasi, sai Runnel oodatust rohkem sõna. “Laulavad kolm punarinda ja kaks laulurästast,” teavitas ta kuulajaid. Ning pajatas linnulugusid.

Siis läks aga pimedaks ja Mõdriku lähedal asuva karstitiigi servast hakkas kostma kummalist häält. Linnu oma küll, aga siinkirjutaja kõrv polnud veel sellist kuulnud. Vähe sellest: ka Veljo Runnel tunnistas ausalt ja ilma valehäbita – ei ole kuulnud, ei tunne ära!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles