Galerii ja videod ⟩ Valgas selgusid maakonna kõrgete tunnustuste saajad

Copy

Valgamaa tänuüritusel leidsid reedel omaniku maakonna tähtsad autasud. Tänavuse kultuuripärli autasu pälvis kergejõustiklane Tanel Visnap, kes võitis suvel kurtide maailmameistrivõistlustel kaks kuldmedalit. Elutööpreemiad läksid treener Tiiu Loormanile ning kunstnik Esti Kittusele.

Visnap on kergejõustiklane, kes kuulub spordiklubisse Maret-Sport. Möödunud aastal hüppas ta kaugust täpselt seitse meetrit ja teenis sellega lisaks kahele kullale maailmameistrivõistlustel pronksi. Tema parim aeg 100 meetri jooksus oli möödunud aastal 10,54 ja 200 meetris 21,46 sekundit. Suurepärased tulemused päädisid sellega, et ta krooniti Poolas kahekordseks vaegkuuljate maailmameistriks. Lisaks pälvis Visnap edukaima meessportlase ja edukaima parasportlase tiitli.

Visnap lausus, et mitme tiitli korraga pälvimine tuli talle isegi eduka hooaja järel üllatusena. «Et jõuda nii kiiresti sellisele tasemele, ei oleks ma osanud oodata viis aastat tagasi, kui alustasin kergejõustikuga. Kui spordiga alustasin uuesti, tegin seda eelkõige sellepärast, et lihtsalt täita oma vaba aega spordiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles