VIDEO ⟩ EKRE ja sotsid peavad Kaja Kallase umbusaldamist vajalikuks (27)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Järgmisel nädalal hakkavad Helir-Valdor Seeder, Martin Helme ja Indrek Saar täpsemalt planeerima, kuidas Kaja Kallase valitsust umbusaldusega kukutada.
Järgmisel nädalal hakkavad Helir-Valdor Seeder, Martin Helme ja Indrek Saar täpsemalt planeerima, kuidas Kaja Kallase valitsust umbusaldusega kukutada. Foto: Postimees

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder tegi Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale (EKRE) ja Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale (SDE) ettepaneku umbusaldada peaminister Kaja Kallast (Reformierakond) lahvatanud energiakriisi juhtimise tõttu. Kallas aga ei näe, et valitsus on praeguse energiakriisi eest vastutav.

«Peamine probleem on loomulikult viimastel nädalatel teravalt esile kerkinud energiakriis, kus valitsus on osutunud otsustusvõimetuks, aga tegelikult on põhjusi, miks valitsust umbusaldada, ju enamgi. Näiteks koroonatemaatika, millega ei ole samuti loogiliselt ja mõistuspäraselt hakkama saadud,» võttis Isamaa esimees Seeder etteheited kokku.

Seedri sõnul täielik valmisolek umbusaldust peaministrile avaldada veel küpseb, kuid opositsioon omavahel juba suhtleb. «Järgmisel nädalal arutame ja räägime seda konkreetsemalt läbi, aga praegu mingisuguses ühises tekstis veel kokku lepitud ei ole. Küllap siis sündmused viivad selleni, et me selle umbusalduseni ühel hetkel ka jõuame,» rääkis Seeder.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles