BLOGI ⟩ Ruka minituuri võitis kolmandat aastat järjest Riiber, Ilves jäi pühapäeval kõrvaltvaatajaks (5)

Postimees Sport
Copy
Kristjan Ilves Ruka MK-etapil.
Kristjan Ilves Ruka MK-etapil. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Eesti üks paremaid talisportlasi, kahevõistleja Kristjan Ilves tegi oma tänavusele hooajale ilusa alguse. Reedel jäi eestlasele Rukalt näppude vahele kaheksas ning laupäeval neljas koht. Pühapäeval Ilves aga tulemust kirja ei saanud. Keerutava tuule tõttu polnud võimalik hüppevõistlust lõpuni viia, mistõttu võeti kasutusele neljapäevase eelvõistluse (PCR) tulemused, kus aga Ilves ebasobiva kombinesooni tõttu diskvalifitseeriti.

Kahevõistluse MK-etapi ülekanded on nähtavad vaid Postimehe digitellijatele. Kui sul tellimust pole, saad seda teha SIIN. Kõik ülekanded on järelvaadatavad SIIN.

Ruka minituuri võitjaks krooniti kolmandat aastat järjest norralane Jarl Magnus Riiber, kellele järgnesid austerlane Johannes Lamparter ja sakslane Terence Weber. Viimasel päeval pealtvaatajaks jäänud Kristjan Ilvesel jäi Soomest kokkuvõttes näppude vahele 82 punkti, millega ta platseerub MK-sarjas 12. kohale.

Iga võistluspäeva kokkuvõte on nähtav allpool eraldi.

MK-sarja üldseis:

MK-sarja üldseis pärast Ruka minituuri.
MK-sarja üldseis pärast Ruka minituuri. Foto: Kuvatõmmis videost

Pühapäevane võistluspäev

10 km suusasõit, 28.11

Suusarajal näitas kõige nobedamat minekut kolmandala rajale pääsenud norralane Jarl Magnus Riiber, kes raputas viimasel kilomeetril maha ka muidugi temaga koos suusatanud Johannes Lamparteri. Poodiumi kolmanda astme hõivas teine norralane Jens Luraas Oftebro.

Tänane esikümme
Tänane esikümme Foto: FIS

Suure mäe hüpped, 28.11:

Ruka minituur lõppes Kristjan Ilvese jaoks väga mõrumagusalt, sest kui kahel eelneval päeval jäid talle näppude vahele kaheksas ja neljas koht, siis pühapäeval meie mees rajale ega ka hüppetorni ei saanudki. 

Nimelt ei õnnestunud Soomes keerutavate tuuleolude tõttu hüppevõistlust lõpuni pidada, mistõttu võtsid kohtunikud pärast enam kui pooletunnist ooteaega vastu otsuse võistlus tühistada ning võtta suusasõiduks kasutusele neljapäevase eelvõistluse (PCR) tulemused. 

Tänasel proovihüppel neljandat õhulendu näidanud Ilvese jaoks tähendas see aga, et temal suusarajale asja pole, kuna neljapäeval võeti ta nõuetele mittevastava kombinesooni tõttu võistluselt maha

Suusarajale starditakse seega sellises järjekorras: 

Neljapäevase proovivõistluse esikümme
Neljapäevase proovivõistluse esikümme Foto: FIS

Sündmuste käiguga saab pikemalt tutvuda allolevas blogiaknas:

Laupäevane võistluspäev

10 km suusasõit, 27.11:

Tänasele suusasõidule startis Ilves kolmandalt kohalt ning sai peagi rajal kokku tugevate Saksamaa koondislastega. 10-liikmeline juhtgrupp sõitis üheskoos algusest sisuliselt ka lõpuni.

Viimasel ringil jõudsid liidritele järgi ka jälitajad, kes startisid parimatest suusahüppajatest enam kui minut hiljem. Võitjaid nende seast siiski ei tulnud.

10 km distantsi võitis lõpuks suusasõitu esikohalt alustanud Terence Weber. Saksmaale kindlustasid kolmikvõidu Eric Frenzel ja Vinzenz Geiger. Ilves hoidis ära sakslaste nelikvõidu ja lõpetas suusasõidu neljandal kohal, edestades lõpuspurdis MK-sarja parimat suusatajat Julian Schmidi.

Foto: FIS

Nii MK-sarja kui ka Ruka minituuri kokkuvõttes kerkis Ilves 82 punktiga kuuendale kohale. Üldliidriks kerkinud Weberist lahutab eestlast 32 punkti.

Suure mäe hüpped, 27.11:

Reedel kaheksanda koha saanud Ilves oli laupäeval hüppejärjekorras 44. ja tegi teist päeva järjest vägeva õhulennu. Hüppe pikkus oli 136 meetrit, punkte teenis ta 149,9 ja see andis kolmanda koha.

Hüppemäel jäid eestlase ette vaid reedene võidumees Mario Seidl (Austria, 133,5 m, 150,3 p) ja esikoha saanud Terence Weber (Saksamaa, 136,5 m, 151,8 p).

Laupäeval toimunud suure mäe suusahüpete tulemused.
Laupäeval toimunud suure mäe suusahüpete tulemused. Foto: Ekraanipilt

Sündmuste käiguga saab pikemalt tutvuda allolevas blogiaknas:

Reedene võistluspäev

5 km suusasõit, 26.11:

Ilves läks rajale koos heade suusatajate Jens Luraas Oftebro ja Lukas Greidereriga. 3,6 km vahepunktiks aga eest läinud ning näis, et Ilves peab kuuenda koha nimel võitlus austerlasega.

Päris nii aga ei läinud. Kui 1,4 km enne lõppu kaotas Jörgen Graabak Ilvesele 17,8 sekundit, siis finišijoont ületades olid eestlasest eespool nii Greiderer kui ka Graabak. Ent kaheksas koht on hooaja alustuseks Ilvesele ikkagi suurepärane!

Foto: Kuvatõmmis

Suure mäe hüpped, 26.11:

Tornist 41. mehena alla tulnud Ilves sai kirja 137 meetrit ja 139,3 punkti. See andis talle viienda koha, jäädes liidrist Jarl Magnus Riiberist maha 9,9 silmaga. Suusarajale stardib meie mees norralasest hiljem 40 sekundit.

Muide, Itaalia koondisel jäi võistlemata, sest nad diskvalifitseeriti. Põhjus peitus bürokraatias: nimelt ei andnud saapamaalased Rahvusvahelisele suusaliidule FISile teada oma treeninguaegadest.

Reedel toimunud suure mäe suusahüpete tulemused.
Reedel toimunud suure mäe suusahüpete tulemused. Foto: Kuvatõmmis

Sündmuste käiguga saab pikemalt tutvuda allolevas blogiaknas:

Tagasi üles