ARMAS HETK Jesper Parve üllatas «Südamesoovis» vähiga võidelnud pereema

Spekter
Copy

Eile õhtul Kanal 2 eetris olnud «Südamesoovis» jõudis televaatajateni kahe lapse ema Pille vähivõitluse lugu. Saatele oma õla alla pannud kirjamees Jesper Parve, keda naise lugu väga liigutas, tegi talle kaamerate ees innustava ja vahva üllatuse – ettepaneku oma kogemusi raamatu näol jagada. Vaata vahvat hetke videost!

Pille sai pehmete kudede vähi ehk liposarkoomi diagnoosi esimest korda 2017. aastal. Tema ja abikaasa Raini lapsed olid vaid 2- ja 4-aastased, kui kogu pere elu muutus igaveseks. 5 aasta pärast elus olemist prognoositakse sellise diagnoosiga haigetest vaid ühele kümnest. Pille mõtteis vasardas vaid küsimus – mis jääb alles, kui mind enam ei ole?

«Läksin haiglasse tohutu tänutundega. Keemiaravi ma mõtestasin enda jaoks nii, et see on keemiline elueliksiir, mitte mürk,» meenutab naine, kes haiguse ajutiselt ka seljatanud on. Selle aasta alguses aga teiselgi korral sama haigusega võitlema pidanud naine teab, kui ettearvamatu elu nüüd ja edaspidigi olla võib. «Ei saa 100 protsenti kindel olla, et ma olen terve ja ma jäängi terveks. See on asi, mida mina enam ei kontrolli,» on tema jaoks karm tõde.

«Igal õhtul näha, kuidas lapsed palvetavad voodi ees ema eest... see murrab iga ema,» meenutab Pille teistkordse paranemise aega.

«Südamesoov»: Pille lugu
«Südamesoov»: Pille lugu Foto: Kanal 2

Kogemus vähiga on pannud Pillet elu ümber hindama ja ta on saanud aru, millist abi võiksid vajada teised, kes samasuguse katsumuse ees seisavad. Oma lugu on ta jaganud ja teiste raviks raha kogumas käinud vähiravifondi Kingitud Elu kaudu. Järgmisel aastal peaks Pillest saama ka koolitatud kogemusnõustaja, kes saab haiglates jagada abi, mille kohta ta teab omast käest, et diagnoosi saanud sageli puudust tunnevad.

«Südamesoov»: Keili Sükijainen ja Jesper Parve
«Südamesoov»: Keili Sükijainen ja Jesper Parve Foto: Kanal 2

Pille südamesoov on aga endiselt – ükskõik, millised kaardid saatus järgmisena kätte mängib – teha nii, et ka siis, kui ta peaks pere kõrvalt lahkuma, jääks temast maha märk, millest saaksid nõu ja lohutust tema enda lapsed ja ka teised, kes seda vajavad. Selle soovi täitmisele aitab seekord kaasa ka kirjanik Jesper Parve.

Vaata saadet Apollo TVs. Konto loomisel teenuse esimesed 30 päeva tasuta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles