Erisaade ⟩ Otse Eloga: 27 aastat Estonia hukust. Mida arvata Rootsi huvigrupi väitest, et laeval võis kärgatada plahvatus? (16)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Postimehest saatejuht
Copy
Kuupäev teadmata, 90ndad, alates 1995
Parvlaev "Estonia" visiir
Kuupäev teadmata, 90ndad, alates 1995 Parvlaev "Estonia" visiir Foto: Toomas Volmer

Täna möödub Estonia katastroofist 27 aastat. Laevavraki asukohas on käimas nii riiklik kui ka erauurimine. Täna plahvatas veel üks uudispomm. Norra juhtivad teadlased teatasid Stockholmis toimunud pressikonverentsil, et visiir tuli laevalt eest ära plahvatuse tulemusena. Kuidas sellesse infosse suhtuda, sest varasema ametliku uurimisraporti järgi uppus parvalev Estonia, kuna visiiri lukud olid nõrgad ja seetõttu purunesid need suure tormi tõttu?

Saates kuuleme kommentaare Rootsist kohapealt, stuudios on Postimehe teadustoimetuse juhataja Marek Strandberg, laevahukus venna kaotanud poliitik Jürgen Ligi, Estonialt pääsenu ning hukkunute omaste initsiatiivil asutatud SA Mare Liberium nõukogu liige Carl Erik Laantee Reintamm. Oma pääsemise loo räägib Jüri Vask ning teeme lülituse ka erauurimist läbi viivale laevale, mis asub praegu laevahuku asukohas. Kommentaari annab Margus Kurm.  

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles