EKSPERT EETRIS ⟩ Tõnu Ploompuu: «Sõida seenele!»

Eveliis Mee
, Postimees TV toimetaja
Copy

Seenelkäimine on sügisel eestlaste rahvussport. Parimad paigad hoitakse kiivalt saladuses ning saakidega uhkeldatakse sotsiaalmeedias. Milline on selleaastane seenesaak, kus algas seenesaak varem, kui kasulikud seened meile on ja kui hästi me üldse neid teame, räägime seekordses «Ekspert eetris» saates. Külas on Tallinna Ülikooli botaanika ja mükoloogia lektor Tõnu Ploompuu, kes seente salamaailmast lähemalt räägib. Saatejuht on Tallinna Ülikooli arendusprorektor Katrin Saks.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavad ja harivaid teemasid, olgu tegu tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidikaga. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega just täna aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas olulisem kui kunagi varem. Iga päev paiskab õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks olgu riigi või inimese tasandil on vaja tõenduspõhisust.

Saatejuhid on Tallinna Ülikooli prorektor Katrin Saks, BFMi lektor Mart Soonik ja Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Rein Olesk.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ning pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles