Politsei palub pealtnägijatelt infot Keskerakonna kampaaniaüritusel toimunu kohta

Erik Gamzejev
Copy
Keskerakonna kampaaniaüritusel, kus jagati muuhulgas ka tasuta suhkruvatti, tekkis konflikt konkureeriva valimisliidu Jõhvikad esindajatega.
Keskerakonna kampaaniaüritusel, kus jagati muuhulgas ka tasuta suhkruvatti, tekkis konflikt konkureeriva valimisliidu Jõhvikad esindajatega. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Politsei palub info inimestelt, kes nägid Jõhvi muusikaväljakul eelmisel laupäeval, 11. septembril, kuidas Keskerakonna kampaaniaürituse ajal toimus elektritõukerattaga otsasõit ühele tüdrukule ja selle järgnenud sündmusi. 

Eelmisel laupäeval tekkis Jõhvi muusikaväljakul sõnasõda seal valimiskampaaniat teinud keskerakondlaste ning Nikolai Ossipenko valimisliidu Jõhvikad liikmete ja toetajate vahel.

Keskerakonna esinumbri, riigikogu liikme Martin Repinski sõnul tutvustasid nad muusikaväljakul oma kandidaate. Siis aga tulid sinna ka valimisliidu Jõhvikad särkides inimesed. "Nad panid sinna kõrvale muusikat mängiva kõlari ja karjusid pidevalt meile vahele," ütles ta.

Repinski sõnul tiirutasid sealsamas elektritõukeratastega ka Jõhvikate kampaaniasärgis noorukid. "Kutsusime neid korduvalt korrale, aga üks neist sõitis ühele tüdrukule otsa. Õnneks midagi tõsist ei juhtunud," sõnas ta, märkides, et nad kutsusid siiski juhtunut lahendama politsei.

Valimisliidu Jõhvikad kampaaniajuht ja nimekirjas Ossipenko järel teisel kohal olev endine abivallavanem Evelyn Danilov väitis, et mingit otsasõitu tema ei näinud. "Küll aga nägin seda, kuidas Repinski ühel noorukil kratist kinni võttis ja raputas. Päris kõvasti. Läksin ise sinna vahele. Lootsin ka Naumkini [Keskerakonna nimekirjas kandideeriv endine Jõhvi vallavolikogu esimees Aleksei Naumkin] abile, ta on ikkagi jurist ja peaks teadma, mida tähendab alaealise selline kohtlemine. Kahjuks tema ei aidanud, aga meil õnnestus siiski nooruk haardest vabastada," ütles ta.

Danilovi sõnul on tal nooruki raputamise kohta olemas ka videosalvestis, aga selle edastamiseks soovis ta valimisliidukaaslaste nõusolekut. Politsei teatel ei olnud see video reedeks nendeni jõudnud. 

Jõhvi politseijaoskonna juht Andreas Kliimant teatas, et muusikaväljakul tõukerattaga toimunud vahejuhtumi üksikasjad on veel selgitamisel ning otsus võimalike menetluste osas on otsustamisel. Seni on politsei vaadanud erinevaid linnakaameraid, et kindlaks teha kõik juhtunu asjaolud ja seotud isikud. 

Politsei palub inimestel, kel on infot selle kohta, mis 11. septembril keskpäeval muusikaväljakul toimus, võtta ühendust  piirkonnapolitseinik Margus Murdsaluga. Tema e-posti aadress on: margus.murdsalu@politsei.ee

Kliimant lisas, et politsei on 11. septembril muusikaväljakul juhtunu osas suhelnud nii Keskerakonna kui ka valimisliidu Jõhvikad esindajatega.

"Selgitasime valimisliit Jõhvikate esindajatele avaliku koosoleku pidamise põhimõtteid ja tähtaegu ning, et tulevikus tuleb selliste situatsioonide vältimiseks avalikud koosolekuid planeerida ja teha vastavasisuline teade politseisse," märkis ta.

Evelyn Danilov ütles Põhjarannikule, et  nende valimisliidu inimesed lihtsalt kõndisid laupäeval promenaadil, suhtlesid inimestega ning muusikaväljakule jõudes kuulasid, mida keskerakondlased räägivad. Ta eitas Keskerakonna ürituse segamist ja soovitas hoopis Repinskile meelde tuletada, kuidas ta on varem ise nende kampaaniaüritusel Keskerakonna telgi sisse seadnud.

Endine Kohtla-Järve linnavolikogu liige ja 90ndate aastate lõpus ka aselinnapea olnud Voldemar Lehter

oli eelmisel laupäeval muusikaväljakul samuti valimisliidu Jõhvikad särgis. "Üks pani siin juhuslikult rattaga lapsele selga," selgitas ta politsei kohaletulekut. "Kuidas siis ilma selleta, politsei peab olema, action peab olema."

Jõhvis toimunu on teadaolevalt teine käesoleva valimiskampaania ajal tekkinud konlikt, mille asjaolusid uurib politsei. 

Reedel algatas politsei Virumaa Teataja teatel kriminaalmenetluse riigikogu liikme Anti Poolametsa (EKRE) suhtes, kuna väidetavalt tõukas ta 3. septembril Rakvere abilinnapead Andres Jaadlat. Poolametsa omakorda esitas esitas Jaadla kohta kuriteoteate seoses väidetava valekaebuse esitamisega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles