Intervjuu ⟩ Lastevanemate liidu juhatuse liige: möödunud koroonaõppeaastal said lapsed ebakvaliteetset õpet (1)

Nele Kullerkupp
, ajakirjanik
Copy
Lastevanemate liidu juhatuse liige Aivar Haller.
Lastevanemate liidu juhatuse liige Aivar Haller. Foto: Herman-Erik Isop

Kohe on algamas uus kooliaasta ning ehkki haridusministeerium andis koolidele suunised, kuidas uues koroonaolukorras käituda, on õhus veel palju küsimusi ja hirme, mida möödunud õppeaasta kaug- ja tavaõppe vahel pendeldamine lapsevanemates ja noortes kasvatas.

Eesti Lastevanemate Liidu juhatuse liige Aivar Haller usub, et lõhe, mis on seoses koroonaviiruse ja selle vastu vaktsineerimisega ühiskonnas laiemalt tekkinud, kandub kindlasti üle ka koolikeskkonda. «Kui soovime sellest hullusest välja tulla, siis tegelikult on oluline küsimus, kuidas saada keskpõrandale kokku ja kuidas aidata inimkond tekkinud puberteedist välja,» sõnas Haller Postimehe otsestuudios.

Kui proovilepanev oli distantsõpe möödunud kooliaastal lapsevanemate jaoks?

Pehmelt öeldes väga. Kui me täna optimistlikult tagasi vaatame, siis võime öelda, et saime hakkama – jah, me oleme elus ja lapsed on ka elus, aga peame endale tunnistama, et kvaliteedilt ei olnud see õpe see, mida meie lapsed vajaksid.

Mis emotsiooniga käesoleval aastal õppeaastale vastu minnakse?

Seda, mida eelmisel aastal kogeti, ei taha kindlasti keegi kogeda. Vahepeal on muutunud ilmselt see, et haridusminister on öelnud välja, et koolid hoitakse lahti kõigi võimalike meetmetega. See tähendab seda, et lastel on suhtluskeskkond olemas, mis teeb lapsevanematel kindlasti tunde paremaks. Loodame väga, et me ei reageeri üle, et jälgime seda, mis otsuseid rahvusvahelisel tipptasemel teadlased teevad, ja proovime hoida ennast ikkagi heal lainel. Prooviks teha oma otsuseid siin riigis lähtuvalt armastusest, mitte hirmust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles