Mäe alistas olümpiavõitja, kuid pidi teises matšis kohvrid pakkima

Ville Arike
, reporter
Copy
Nii teenis Hiroe Minagawa (vasakul) Epp Mäe vastu kaks punkti.
Nii teenis Hiroe Minagawa (vasakul) Epp Mäe vastu kaks punkti. Foto: Aaron Favila/AP/Scanpix

Tänavu naistemaadluse kehakaalus kuni 76 kg Euroopa meistriks tulnud Epp Mäe tuli suurte lootustega ka Tokyo olümpiale, kuid reaalsus osutus karmiks: medalimängu ta ei jõudnud, ei piisanud ka tiitlikaitsja alistamisest.

2019. aastal Nur-Sultanis peetud MMil oli Mäe veerandfinaalis alistanud Rio olümpiavõitja Erica Wiebe (Kanada) 4:3, nüüd Tokyos jäi ta sama vastase vastu avaringis peale 5:4. Nur-Sultanis oli poolfinaalis tulnud tunnistada jaapanlanna Hiroe Minagawa 7:0 paremust, nüüd olümpia veerandfinaalis jäi too peale 3:0.

«See matš oli võrreldes eelmistega, mis temaga peetud, palju tasavägisem,» ütles Mäe treener Ahto Raska.

Mäe nentis: «Minagawa on endiselt mulle selles kaalus kõige ebamugavam vastane. Ma ei suutnud teda lahti harutada, otsisin, mis ma otsisin.»

Teise maadlusaja alguses, seisul 0:1 Mäe ründas ja sai vastase jala kätte, olukord oli piiripealne, kuid lõpuks noppis kaks punkti sealt ikkagi vastane.

Raska selgitas olukorra lahti: «Lahtisi kohti oli väga vähe. Ühe Epp leidis ja oli väga lähedal matši enda kasuks pööramisele, aga jalg läks käest ära. Ta oli taga, pidi otsima rünnakukoha, leidis selle, hetk oli õige, kõik oli lähedal, aga jaapanlanna kaitses väga hästi. Üks võte otsustas matši saatuse.»

Mäe nentis, et «peaaegust» on olümpial vähe. «Jaapanlanna on lühike, kompaktne, oma jässakuse juures liigub ta väga hästi, ei lase kuhugi külje peale pääseda. Talle on raske ligi pääseda, teha rünnakut, mis viib punktideni.»

Vaata, mida rääkis Mäe pärast matši teleintervjuus:

Avamatš Wiebega püsis pikka aega Mäe kontrolli all (seis 5:0), kuni läks lõpu eel põnevaks. «Hakkasin natuke ära ka väsima, koordinatsioon polnud võib-olla enam parim,» ütles Mäe ning jätkas. «Tolle hetkeni kulges matš nii, nagu tahtsin. Kanadalanna oli minu jaoks lihtsam vastane, olen teda nii sel kui ka eelmisel aastal saanud tunduvalt rohkem proovida. Jaapanlannaga maadlesin viimati 2019. aasta MMi poolfinaalis. Üldiselt temaga ainult MMidel kohtumegi, muudel turniiridel käivad jaapanlased väga vähe.»

Muide, Wiebe käis suvel ka Tallinnas laagris, Mäega oldi olümpiaettevalmistuses teineteisele olulised partnerid.

Mäe leer hoidis poolfinaalis pöialt Minagawale – lohutusringi pääsevad ainult finalistidele kaotajad. Ent sakslannast MM-pronks Aline Rotter-Focken suutis jaapanlanna ikkagi 3:1 alistada. See tähendas Mäele turniiri lõppu ja 10. kohta. Tabeli teiselt poolelt jõudis finaali valitsev maailmameister, ameeriklanna Adeline Maria Gray.

Meeste raskekaalus lõppes Heiki Nabi asendanud Artur Vititini olümpia 31 sekundiga. Usbekk Muminjon Abdullajev tegi selle ajaga neli võtet ja seisul 8:0 lõpetas kohtunik matši.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles