JÄRELVAADATAV ⟩ Riistvõimlemises jagati välja neli medalikomplekti

Sport
Copy

Riistvõimlemises jagati täna välja neli medalikomplekti: meeste vabaharjutuses, naiste toenghüpetes, meeste toenghooglemises ja naiste eri kõrgusega rööbaspuudel.

Meeste vabaharjutuses viis kuldmedali Iisraeli Artem Dolgopyat (14,933), kellele järgnesid hispaanlane Rayderley Zapata (14,933) ja hiinlane Ruoteng Xiao (14,766). 

Naiste toenghüpetes krooniti olümpiavõitjaks brasiillanna Rebeca Andrade (15,083), kellele järgnesid ameeriklanna Mykayla Skinner (13,916) ja korealanna Seojeong Yeo (14,733). 

Meeste toenghooglemises kaitses viie aasta tagust esikohta britt Max Whitlock (15,583). Talle järgnesid Taipei esindaja Chih Kai Lee (15,400) ja jaapanlane Kazuma Kaya (14,900). 

Naiste eri kõrgustega rööbaspuudel triumfeeris belglanna Nina Derwell (15,200), kellele järgnesid venelanna Anastasia Iliankova (14,833) ja ameeriklanna Sunisa Lee (14,500).

Võistluse esimene osa:

Enne ülekannet:

Meesvõimlejad võistlevad olümpiamängudel kuuel medalivõistlusel, üks neist on vabaharjutus. Iga riist-seade esitab sportlasele ainulaadseid nõudmisi, pannes proovile tema jõu, paindlikkuse, koordinatsiooni, kiiruse ja vastupidavuse. Meeste vabaharjutuses on tiitlikaitsjaks Suurbritannia sportvõimleja Max Whitlock, kes võitis Rio mängudel ühe õhtuga kaks kuldmedalit, edestades konkurente nii vabaharjutuses kui ka toenghooglemises.

Naisvõimlejatel on olümpiamängudel neli medalivõistlust, üks neist on toenghüpe. Rio mängudel triumfeeris sellele alal ameeriklanna Simone Biles, kes Tokyos aga vaimsele pingele alla vandus ning ennast stardinimekirjast taandas. 

Meeste toenghooglemises on briti sportlastel kaitsta Rio mängude kaksikvõit. Kulla sai toona kaela Max Whitlock, kes on kahekordne olümpiavõitja, kolmekordne maailmameister ja neljakordne Euroopa meister.

1952. aastast olümpiamängude kavasse kuuluval naiste eri kõrgusega rööbaspuuharjutuses tuli viis aasta tagasi olümpiavõitjaks venelanna Alija Mustafina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles