Järelvaadatav ⟩ Eesti keel ja kultuur maailmas

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

29. juunil toimub kuuendat korda konverents «Eesti keel ja kultuur maailmas», mis toob tänavu virtuaalselt kokku välismaa ülikoolides töötavad eesti keele ja kultuuri lektorid ning eesti keele õpetajad ja estofiilid arutama välismaal eesti keele ja kultuuri õpetamise tuleviku teemadel.

Konverentsil käsitletakse eesti keele veebiõppe ning eesti kultuuri ja ajaloo tutvustamist, antakse ülevaade eesti keele olukorrast maailmas ning tunnustatakse eesti keele ja kultuuri akadeemilisse välisõppesse silmapaistva panuse andnud isikuid. Konverentsi teises osas toimuvad eelregistreerumisega temaatilised töötoad, mis keskenduvad keeleõppe aktiivmeetoditele, arutletakse keeletehnoloogia üle ning tutvustatakse Eesti ühiskonna käekäiku Tõesamme abil.

Konverentsil esinevad eesti keele ja kultuuri akadeemilise välisõppe (EKKAV) programmi nõukogu esimees ning Tartu Ülikooli professor Birute Klaas-Lang, haridus- ja teadusminister Liina Kersna, Välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov, Uppsala ülikooli professor Raimo Raag, Budapesti ELTE ülikooli lektor Leila Kimmel ning Eesti Kunstiakadeemia professor ja ajaloolane David Vseviov. Lisaks toimuvad vestlusringid eesti keele veebiõppe ning kultuuri ja ajaloo tutvustamise teemadel. Päeva juhib Piret Kriivan.

Konverentsi korraldavad Haridus- ja Noorteamet, Haridus- ja Teadusministeerium, Tartu Ülikool ning Eesti Instituut EKKAVi programmi raames. Konverents toimub iga nelja aasta järel, esimene konverents toimus 2000. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles