Djokovic oli Tsitsipasist üle viies setis ja võttis Pariisis 19. suure slämmi võidu

Postimees Sport
Copy
Novak Djokovic võitis Pariisis karjääri 19. suure slämmi turniiri.
Novak Djokovic võitis Pariisis karjääri 19. suure slämmi turniiri. Foto: BENOIT TESSIER/Reuters/Scanpix

Maailma esireket Novak Djokovic võitis oma karjääri 19. suure slämmi turniiri, kui alistas Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste finaalis 6:7 (6:8), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4) Stefanos Tsitsipasi (ATP 5.).

Pikaks veninud avageim kestis üle tunni ning kuigi Djokovic suutis 11. geimis vastase murda, siis ei suutnud ta hoida oma servigeimi ja kaotas ka kiire lõppmängu. Üllatavalt kiirelt jäi Djokovic alla teises setis ning kreeklane Tsitsipas oli vaid seti kaugusel karjääri esimesest suure slämmi võidust.

Kolmas sett võis kujuneda kogu kohtumise võtmekohaks ning selle võitis 6:2 serblane. Neljandas setis juhtis Djokovic juba 4:0 ja sealt teenis ta lõpuks 6:2 võidu.

Viimases setis hoidis Djokovic kindlat vormi ning murdis Tsitsipase servi kolmandas geimis. Djokovic kasutas ära teise matšpalli ja võitis neli tundi ja 12 minutit kestnud kohtumise.

Enne mängu:

Djokovic ja Tsitsipas on varem omavahel vastamisi läinud kaheksa korda ning kaalukausid on hetkel 6–2 serblase kasuks. Viimati kohtuti tänavu maikuus toimunud Rooma turniiri veerandfinaalis, kus 4:6, 7:5, 7:5 jäi peale Djokovic.

Korra on mehed vastamisi läinud ka Prantsusmaa lahtistel: eelmise aasta poolfinaalis pidasid nad ligemale neljatunnise lahingu, millest väljus 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1 võitjana taas Djokovic.

Peaks asjalood samamoodi minema ka tänavu, saaks serblasest 19-kordne suure slämmi võitja. Rohkem trofeesid (20) on ette näidata vaid Rafael Nadalil ja Roger Federeril. 22-aastase Tsitsipase auhinnakapis ühtegi sääraste trofeed pole, sest tegemist on tema esimese suure slämmi turniiri finaaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles