Järelvaadatav ⟩ Djokovic seljatas liivaväljakute kuninga Nadali ja sammus finaali

Postimees Sport
Copy
Novak Djokovic ja Rafael Nadal
Novak Djokovic ja Rafael Nadal Foto: Ettore Ferrari/EPA/Scanpix

Prantsusmaa lahtiste teine finalist meeste üksikmängus on maailma esireket Novak Djokovic, kes alistas poolfinaalis liivaväljakute kuningaks tituleeritud Rafal Nadali (ATP 3.) 3:6, 6:3, 7:6(4), 6:2.

Matš on järelvaadatav vaid Postimehe digitellijale. Kui soovid mängu vaadata, aga pole tellija, siis kliki SIIA.

Serblase jaoks algas kohtumine sealjuures õudselt: ta kaotas viis geimi järjest ning ühel hetkel näis, et võib avaseti kaotada nulliga. Djokovic suutis kehvast algusest aga toibuda ning suutis seejärel mängu hoopis enda kasuks pöörata: mängu lõpetas ta kuue järjestikuse geimivõiduga.

Sealjuures tasub märkida, et tegemist oli esimese korraga, kui Djokovicil õnnestub Prantsusmaa lahtistel Nadal üle mängida. Varasemast kaheksast kohtumisest seitse olid kaldunud hispaanlase kasuks, korra oli Nadal andnud ka loobumisvõidu. Üldse oli Nadali jaoks tegemist allest karjääri kolmanda kaotuseda Prantsusmaa lahtistel, seda siis 105 võidu kõrvale.

Finaalis ootab Djokovici ees kreeklane Stefanos Tsitsipas, kes oli teises poolfinaalis 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3 üle Alexander Zverevist. Kui serblane suudab pühapäevases finaalis triumfeerida, saab temast 19kordne suure slämmi võitja. Rohkem trofeesid (20) on ette näidata vaid Nadalil ja Roger Federeril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles