Filmisaade 200: kinod tehakse lahti!

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy

See on filmisaate «Hendrik Alla liikuvad pildid» 200. osa!

Peaaegu nelja aasta jooksul on olnud vaid mõni üksik nädal, kui mingil põhjusel pole saadet toimunud. Ja kuna saates on keskmiselt neli filmi, siis näitab lihtne aritmeetika, et olen jõudnud teile tutvustada vähemalt 800 filmi kogu selle aja jooksul.

On suurepärane ja sümboolne, et justkui saate sünnipäeva tähistamiseks avatakse esmaspäeval taas kinod, kuhu soovitan teil kindlasti minna. (Mul õnnestus reede hommikul juba kinos käia ja tunne on väga hea, aga mida ma seal nägin, on esialgu veel suur saladus.) Tänase saate filmid on, tõsi küll, Eestis juba linastunud mõnel seansil PÖFFil või Docpointil ja mõni saanud paar päeva projektorivalgust enne kinode sulgemist. Aga enamik neid siiski näinud ei ole ning seda viga soovitan parandada. Esimesena soovitan vaatama minna parimaid Oscari pälvinud filme.

  • Florian Zelleri režissööridebüüt «Isa» sai parima meespeanäitleja (Anthony Hopkins) ja parima kohandatud stsenaariumi Oscarid ja oli minu meelest üldse tänavusest auhinnakarussellist parim film. Võrratu loojutustamise mehhaanika ja Hopkinsi hiilgav töö!
  • «Nomaadimaa» tõi Oscari parima režissööritöö eest Chloé Zhao’le, parima naispeaosatäitmise eest Frances McDormandile ja tunnistati üldse parimaks filmiks. Kriitik Andrei Liimets on kord öelnud, et McDormandit võib vaadata poolteist tundi järjest ka siis, kui ta lihtsalt pakinuudleid sööb ja ma olen Liimetsaga nõus. Ta on ka selle pooldokumentaalse filmi ainus kutseline näitleja.
  • Marian Võsumetsa debüütdokumentaalfilm «Keha võitlus» räägib sellest, kui raske on elu siis, kui sinu keha ei vasta meedia ja ilutööstuse kehtestatud standardtitele. Võsumets teab, millest räägib: ta on tihedalt kokku puutunud fitnessimaailmaga ning filmi vaadates võib aimata, et isiklik trauma siin peitub.
  • Rosamund Pike särab jõulises rollis põnevusfilmis «Keegi, kes hoolib». Huvitava ja vastuolulise karakteri ehitamiseks on tal selles halastustööstusest rääkivas loos antud kuhjaga võimalusi. Luban, et hakkate tema tegelast esimese kümne minuti jooksul vihkama!
  • Maailma kuulsaimad ja ilmselt kogu karjääri jooksul ka kõige rohkem dollareid kokku ajanud kass ja hiir Tom ja Jerry seiklevad taas kinolinal . Tomi täisnimi on muide Thomas Jasper, aga hiir on lihtsalt Jerry. Mõistagi on see film eesti keelde dubleeritud.

Tänan vaatamast ja suure rõõmuga teatan, et KINOS NÄEME!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles