Otse Postimehest ⟩ Yana Toom läheb pronkssõduri juurde lilli viima ega pea koroonakollet tõenäoliseks (29)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy

Europarlamendi saadik Yana Toom sõnas Postimehe otsesaates, et plaanib minna 9. mail pronkssõduri juurde lilli viima. Vabaõhusündmuse puhul ta viiruse levikus suuremat ohtu ei näe. «Arvan, kui tagatakse nõuded (hajutatus ja maskid), siis ma ei näe probleemi,» arvas ta. Eurosaadik Sven Mikser avaldas lootust, et inimesed peavad ikka meeles terviseriski. «Tegelikult me ei ole veel ohutsoonist väljas,» nentis ta.

Saade valmis koostöös Euroopa Liiduga, vaatamiseks sisene artiklisse tellijana. Muu hulgas tuli saates jutuks Euroopa päeva ja võidupüha tähendus ning nende roll Eesti ühiskonnas.

Alates 3. maist on lubatud toimuda avalikel koosolekutel, millest tohib osa võtta kuni 150 inimest, kes peavad olema kuni kümneliikmelistes rühmades, kes omavahel kokku ei puutu. Saatejuhi küsimusele, et kas monumendi juures ruumi väheks ei pruugi jääda, tunnistas poliitik, et võib tõepoolest kitsaks minna. 

Toom lisas, et eelmisel aastal saadi kalmistul hakkama ja toona oli olukord hullem, küll saadakse ka tänavu.

«Ei saa lähtuda põhimõttest, et mis on lubatud, on ohutu. Kindlasti peab inimestel säilima ohutunne ja peaks olema pigem ettevaatlik,» nentis Mikser.

Saatejuhi vihjamisi esitatud küsimusele, et kindlasti koostab terviseamet teatava ohuhinnangu ja mis juhtuks, kui politsei tuleks inimesi pronkssõduri juures hajutama, ei soovinud Yana Toom vastata, sest pidas seda provokatiivseks küsimuseks.

Sven Mikser lootis omalt poolt, et inimesed ei pea terviseameti juhiseid mitte poliitiliseks survestamiseks, vaid konstruktiivseks suuniseks.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles