Otse Postimehest ⟩ Estonia peadirektor: kui üks objekt ajas ja ruumis muutub, kas see on niivõrd taunimisväärne? (4)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Otse Postimehest: Ott Maaten, rahvusooper Estonia peadirektor ja Riin Alatalu, ICOMOS Eesti komitee esimees.
Otse Postimehest: Ott Maaten, rahvusooper Estonia peadirektor ja Riin Alatalu, ICOMOS Eesti komitee esimees. Foto: Tairo Lutter

Estonia ooperiteatri võimalik juurdeehitus on viimastel päevadel kütnud palju kirgi. Muinsuskaitsjad on seisukohal, et juurdeehituse asemel vajaks Estonia uut hoonet, mis asuks mõnel teisel kinnistul, mitte Tammsaare pargis olevas bastionaalvööndis. «Kui meil on tegemist ikkagi riiklikult tähtsa objektiga, siis ma arvan, et Estonia teatri jaoks saaks täpselt samamoodi saada maad nagu saadakse Rail Baltica jaoks, et riik ostab eraomanikelt ära või hüvitab selle,» pakkus rahvusvahelise muinsuskaitseeksperte ühendava organisatsiooni ICOMOS Eesti komitee esimees Riin Alatalu Postimehe otsesaates. Estonia peadirektori Ott Maateni hinnangul on see liialt aeganõudev protsess: «Sealt ei paista täna küll rahvusooperile nii-öelda ajalises mõõtmes käegakatsutavat lahendust,» vastas Maaten.

Mida see võimalik juurdeehitus endast täpsemalt kujutab?

Ott Maaten: Juurdeehitus kujutab endast publikusaali ning tänapäevaste mõõtmetega lava, mis lisanduks olemasoleva rahvusooperi hoone Pärnu maantee poolsele küljele, selle olemasoleva suhteliselt tühja ala peale.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles