VOX POPULI ⟩ Kas politsei käitus meeleavaldusel õigesti? (21)

Copy

Postimees uuris tallinlastelt, kuidas nad suhtuvad politsei käitumisse möödunud nädalavahetusel toimunud meeleavaldusel.

Ligi kaks nädalat toimunud protestimine seadusemuudatuse vastu, mis annaks politseile õiguse trahvida epideemia ajal kehtestatud piirangute rikkujaid (kehtiva seaduse alusel saab rikkujate suhtes menetlust alustada vaid terviseamet - toim), kulmineerus möödunud pühapäeval viie inimese jaoskonda viimisega. 

Põhja prefektuuri kriisistaabi juht Valdo Põder sõnas Postimehele, et pühapäeval tuli ette olukordi, kus suuniseid ei kuulatud ning ametnikke solvati ja provotseeriti. Kas korrakaitsjate käitumine oli õigustatud?

Sven arvas, et politsei käitumine ei olnud hästi reguleeritud: «Ei oldud omavahel kokku lepitud, et kuidas seda asja korraldada». Ka Kadi sõnas, et korrakaitsjate käitumisse ta hästi ei suhtunud. «See, mis see ema lapsega oli - ma olen ise ema -, kui Kaja Kallas vastas sellele... Meil on ikkagi ju sõnavabadus. Pange siis põhikirja kirja, et peab see mask olema,» ütles Kadi.

«Minu arvates oli politsei käitumine õige, kuna maskivastaste meeleavaldus on minu meelest natukene vale. Meie enda heaolu jaoks on maskid kasulikud,» sõnas Janne. «Ma arvan ka, et peab kuulama teadlasi ja arste,» lisas Hilda-Maria.

Sten rääkis, et meeleavaldusel toimunut ta ei tolereeri. «See on minu meelest üle võlli minek,» ütles ta politseinike tegevuse kohta. August samuti politsei käitumist ei kiida: «Väga halb. Teevad asju mida ei tohiks teha,» ütles ta, lisades, et sellegipoolest ei mõista ta politseid hukka.

Ervin seevastu leidis, et politsei ise inimestele midagi halba ei tee, kuna nad teevad oma tööd. Ka Ene nentis, et suhtub politsei tehtud töösse pooldavalt: «Ei ole midagi taunitavat leida».

Villem rääkis, et kuigi ta toimunust palju ei tea, olid ta rulasõitjatest sõbrad Vabaduse väljaku meeleavaldajatest tühjenemise üle õnnelikud. 

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5181 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 333 ehk 6,4 protsenti testide koguarvust. Ööpäeva jooksul suri 12 koroonaviirusega nakatunud inimest. 

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles