Filmisaade: hästi valitud telesarjad hingekosutuseks

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy

See on Postimehe iganädalase filmisaate «Hendrik Alla liikuvad pildid» 192. osa.

Jätkuvalt keerulistel aegadel leiame lohutust (vanadest) telesarjadest. Mitmed said  alguse juba aastaid tagasi, aga on uhkelt välja purjetanud kolmandate ja neljandate hooaegadeni. Väärib märkimist, et suurem osa neist on Amazon Prime Videos, mis teeb mitmes asjas Netflixile silmad pähe: näiteks on see odavam ning ei nõua parema kvaliteedi (UHD ja Atmos heli) eest lisatasu. Tõsi, kasutajaliidese poolest pole Netflixile veel võrdset.

Ühtlasi paistab tänastest soovitustest läbi saatejuhi kaheldava väärtusega maitse, sest kõik need sarjad rabelevad fantaasia/õuduse/ulme piirimail. Jutuks tuleb:

  • «American Gods», Neil Gaimani samanimelise pakus romaani ainetel valminud telesari Vanade ja Uute jumalate sõjast Ameerikas.
  • «Preacher», mis asi inspiratsiooni Gadth Ennise ja Steve Dilloni samanimelisest nihilistlikust koomiksist.
  • «The Expance», James Corey romaanide põhjal valminud kosmosevestern, milles inimkond on koloniseerinud Päikesesüsteemi, aga probleemid on ikka samad, mis praegu Maa peal.
  • Alternatiivajalooline «For All Mankind» keerleb ümber huvitava probleemi: mis siis, kui esimesena oleks oma jalajälje Kuutolmu surunud mitte Ameerika astronaut Neil Armstrong, vaid nõukogude kosmonaut Aleksei Leonov?

See on selleks nädalaks kõik, tänan vaatamast ja palju õnnelikke tagumikutunde telerite ees!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles