Video ⟩ Keel lahkas Pärnu logisevat mängu, Maar oma tulevikku ja Saaremaa kõikuvaid serve

Postimees Sport
Copy

Tartu Bigbanki ja Pärnu VK teine poolfinaalmatš läks samasse auku nagu esimene. Taaralinlased panid taas oma paremuse maksma – sedapuhku 3:1 (25:16, 25:21, 24:26, 25:16) – ning on finaalikohast nüüd kõigest ühe võidu kaugusel.

Pärast mängu püüti kaamera ette osapooli mõlemast meeskonnast, et väljakul toimunut analüüsida. Pärnu VK kapten Martti Keel oli oma sõnades väga konkreetne. «Mängisime täna kaks geimi, esimene ja viimane olid meie poolt aga õnnetud,» sõnas ta. 

Eriti suured probleemid on sidemängija sõnul rünnakuga. Ent milles siis asi? «Seal on igast otsast parandamist. Meil on momente, kus sidemängija võiks paremini tõsta, aga ka neid, kus keegi võiks rünnates parema lahenduse rünnakul leida,» ei hakanud ta kedagi nimeliselt välja tooma. 

Pärnakate libero Silver Maar nõustus kapteni öelduga, kuid tõi omalt poolt veel välja probleemse blokk-kaitse. Et mängust midagi liiga positiivset näppude vahele ei jäänud, sai kaitsespetsialistilt ka uuritud, mida tulevik talle tuua võiks. 

«Kindlasti on soov välismaale minna. Minu leping Pärnuga lõppeb, agent on olemas ja plaan on sügisel välismaale minna,» kinnitas Maar, kes oli juba tänavu lähedal sellele, et siirduda Saksamaa kõrgliigasse.  

Sama küsimus esitati ka Tartu tempomehele Alex Saaremaale, kes oli 15 punktiga täna Bigbanki resultatiivseim. «Minul on Tartuga jätkuvalt leping,» kostis ta arupärimisele vastu. 

Varasemalt planeerivat servi löönud tempomees on vaikselt-vaikselt aga üle minemas jõuservile ning täna õnnestus tal Pärnu vastu kirja saada ka kolm ässa. Samas, mingist stabiilsusest on veel vara rääkida. 

«Praegu valin sektori välja ja proovin lihtsalt sinna panna: õpingi seda kõike praegu,» selgitas Saaremaa, miks aeg-ajalt sekka ka kamaluga ebaõnnestumisi tuleb. «Praegu käib selline proovimine. Täna hommikul sai uuest kohast ka kaugus võetud ning lisaks proovisin uut viset. Siis ongi kõik nii ja naa. Aga eesmärk on see (jõuserv) uueks põhiserviks saada.»

Tartu juhib kolme võiduni peetavat seeriat nüüd 2:0, järgmine kohtumine peetakse Tartus sel neljapäeval. Sedagi kohtumist kannab Postimees üle otsepildis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles