Treener avaldas, et Bolšunov tahtis pahameelt veelgi resoluutsemalt demonstreerida (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Aleksandr Bolšunov võttis medali vastu, ent kaela seda ei riputanud.
Aleksandr Bolšunov võttis medali vastu, ent kaela seda ei riputanud. Foto: Gian Ehrenzeller/EPA/Scanpix

Põhja suusaalade MMi viimane võistlus, 50 km klassikatehnikasõit pakkus draamat täie raha eest. Kõige rohkem räägitakse taas Aleksandr Bolšunovist.

Kuninglikul distantsil jagus põnevust lõpuni välja. Lõpusirge rüseluses, kus võitlus käis esikoha nimel, murdis Johannes Høsflot Klæboga maid jagades Bolšunov suusakepi ja pidi leppima esialgu kolmanda kohaga. 24-aastane murdmaasuusataja oli pisarais. 

Kohtunikud analüüsisid juhtunut pikalt. Lõpuks otsustati, et võidukas norralane diskvalifitseeritakse ning võit läks tema kaasmaalasele Emil Iversenile. Bolšunov kerkis selle tulemusel teiseks, ent see teda ei lohutanud. Autasustamisel keeldus venelane hõbemedalit kaela riputamast. 

«Medali võib kaela panna ainult sellisel juhul, kui õige võitja samuti poodiumil seisab. Iversen polnud täna parim,» ütles Bolšunov. 

Hiljem selgus, et esialgu plaanis ta protesti märgiks tseremoonia sootuks vahele jätta. «Aleksandr tahtis autasustamist boikoteerida. Õnneks suutsime ta ümber veenda,» rääkis Bolšunovi treener Juri Borodavko kodumaa meediale. 

Juhendaja üritas hoolealust lohutada, ent üsna tulutult. «Ta on täiskasvanud inimene, aga sel hetkel ärritas teda põhimõtteliselt iga sõna. Aga mõistan teda,» lisas Borodavko.

Kokkuvõttes kujunes MM Bolšunovi jaoks edukaks. 30 km suusavahetusega sõidus teenis ta karjääri esimese maailmameistritiitli. Lisaks jäi näppude vahele kaks hõbedat (50 km ja paarissprint) ja pronks (sprint). 

Tõsi, viimase kahe hooaja MK-sarja ja Tour de Ski valitseja soovinuks enamat. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles