VIDEO ⟩ Soome politsei viis eestlanna jõuga koroonatestile (38)

Postimees
Copy

Nädalavahetusel vahistati Soomes eestlanna, kes keeldus pärast joogastuudios koroonakolde avastamist koroonatestist. Täna viibib naine tervisepersonali järelvalve all, vahendab Soome rahvusringhääling Yle

26. veebruaril tuvastati Iisalmi MS Studio joogasaalis, mille omanikuks on eestlanna Merike Sirelpuu, koroonakolle. Terviseamet palus kontaktsete kaardistamiseks endast märku anda, millest Sirelpuu aga keeldus. Päev hiljem kirjutas naine ühismeedias, et toimunud on inimrööv.

«Kuna mu joogastuudios oli ajavahemikul 20.2-23.2 olnud koroonapositiivne isik, mis selgus alles reedel, siis terviseamet pani kõiki meid olnuid karantiini,» kirjutas Sirelpuu, lisades, et teavitas pärast seda terviseametit, et sõitis lapsega maale karantiini. 

«Pooltel oli olnud positiivne tulemus ja tagajärg - hetkel on pea kogu linn lukus. Laupäeval helistas mulle üks poluvernik mahvalda, kes on saanud oma auahnuses tervisekaitse koroona kõrgemaks pealikuks ja teenib kenasti kannuseid nagu Irja Lutsar,» kirjutas naine. 

Veel kirjutas naine, et kavatses pärast karantiini end testima minna ning politsei olevat tema otsusest teadlik. Küll aga olevat sealne terviseamet helistanud Sirelpuule sel ajal, mil ta telefonita metsas jalutas ning sellest politseid teavitanud, pärast mida politsei naise juurde sõitis. 

«Murdsid mind elutoas diivanile, kaks täismeest kasutasid toorest jõudu ühe õblukese naisterahva kallal mu 11-aastase tütre silmade all! Jõhker vägivald oma kodus!» kirjutas naine. «Üks neist rebis mu telefoni, sai kustutatud mu video, aga õnneks tütrel taipu jätkus ja jätkas filmimist. Mind lihtsalt lohistati pollarite autosse ja viidi vägistamisoperatsioonile ehk testi tegemisele.»

Pärast testimist viidi naine tema enda sõnul kongi ning testi tulemus olevat tal samuti positiivne. «Sellel ajal, kui mind vägisi testiti, kägistas pollar mind kõrist nii, et ma ei saanud hingata! Hiljem lohistati mind haigla suletusse osakonda, kus kinnitati voodisse rihmadega käed-jalad keskkeha voodile,» kirjeldas Sirelpuu oma situatsiooni.

Yle kirjutas, et politsei taotles ettevõtjale koroonatesti pärast seda, kui joogastuudio omanik pärast massilist kokkupuudet teiste koroonapositiivsetega enesekontrolli ei läinud. Politsei läks naise juurde alles pärast mitut testikutset. Sirelpuu oli vahistamisele vastu. Naine ise olevat praegu tervisepersonali järelvalve all. 

Veel tänagi võis Sirelpuu sotsiaalmeediast lugeda, et testitulemus tal paberil või telefonis puudub. «Miks mulle ei ole antud mitte ühtegi paberdokumenti, mis põhjusel mind peetakse kolmas päev kinni, kuna puudub ka positiivne vastus?» kirjutas naine nüüd. 

Kommentaarid (38)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles