TIPPHETKED ⟩ Selver ei loovutanud poolfinaalseeria avamängus Saaremaale geimigi

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste poolfinaalide avamängus alistas Talllinna Selver võõral väljakul kindlalt 3:0 (25:22, 25:19, 25:19) Saaremaa VK.

Rainer Vassiljevi juhendatava Selveri edukaim oli rünnakul 14 punktiga (+8) Renee Teppan. Oliver Orav lisas 12 (+7) ja nii Marx Aru kui ka Andrus Raadik 8 silma (+7 ja +4).

Selveri vastuvõtt oli 55%, rünnak 54%. Blokiga saadi 4 ja serviga 7 punkti (eksiti 13 pallingul).

Saaremaa kasuks tõi Hindrek Pulk 12 punkti (+4), Keith Pupart (+8) lisas 11 ja Carlos Wennder Lopes 8 (+3) silma. Vastuvõtt oli 37%, rünnak 45%. Blokiga saadi 8 punkti, servil löödi 3 ässa ja eksiti 7 pallingul.

Kolme võiduni peetava seeria teine matš toimub pühapäeval Tallinnas. 

Enne mängu

Selveri ja Saaremaa senised mängud on pakkunud palju põnevust ja üllatusi. Viimati kohtuti vaheringis ja seal sai 3:0 võidu Saaremaa. Ent Selver lülitas Saaremaa konkurentsist karikavõistluste poolfinaalis ja lõpetas novembri lõpus Saaremaa pika võiduseeria Credit24 Meistriliigas.

Selveri peatreener Rainer Vassiljev tõdeb, et senine hooaeg on juba pakkunud põnevust ja ootab seda ka eelootavatest mängudest. «Juba hooaja alguses võis palju põnevat oodata, kui nägime tiime – mitte ainult meie ja Saaremaa, aga ka Pärnu ja Tartu. See ongi äge. Puhaste paberitega pole keegi midagi läbinud ja see lisab põnevust. Pole olnud ühte valitsejat,» sõnas Vassiljev.

«Meie seis on parem kui enne viimast mängu Saaremaaga, oleme omad järeldused sellest teinud ja teatud asju muutnud. Oleme positiivselt meelestatud. Saaremaa osas, siis uued sidemängijad on kaaslastega hea klapi leidnud ja selle taha neil midagi ei jää. Asendused on korralikul tasemel,» lisas juhendaja.

Saaremaa peatreener Ioannis Kalmazidis lisas, et kuigi ajad on keerulised, tuleb hakkama saada. «Meil on mõned uued mehed ja vähem mängijaid kui enne, aga peame olukorraga kohanema. Meeskonna kokkuklapitamine nõuab aega, aga mõlemad sidemängijad on üsna hästi sisse elanud, eriti kogenud Filip Despotovski. Aga muidugi pole me 100% sellises seisus nagu tahaksin,» sõnas Kalmazidis.

«Viimane 3:0 mäng oli meie poolt hea ja Selver mitte. Aga seeria on hoopis teine asi, nüüd on play-off'ide aeg ja kõik tahavad olla ma parimas hoos. Peame olema kannatlikud oma tegemistes, just vaimne pool saab olema oluline, emotsioonid käivad üles-alla nii mängijatel kui treeneritel. Kes sellega paremini hakkama saab, sel on eelis,» lisas peatreener.

Tallinna Selver – Saaremaa VK

3.03 kell 19.00 Saaremaa VK vs. Tallinna Selver

7.03 kell 17.00 Tallinna Selver vs. Saaremaa VK

10.03 kell 19.00 Saaremaa VK vs. Tallinna Selver

14.02 (vajadusel) kell 17.00 Tallinna Selver vs. Saaremaa VK

17.03 (vajadusel) kell 19.00 Saaremaa VK vs. Tallinn Selver

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles