PILDID JA VIDEO ⟩ Tartu tähetorni juurde kogunes lippu austama mõnikümmend inimest

Copy

Koroonaviiruse leviku tõttu jäävad sel aastal ära traditsiooniline vabariigi aastapäeva tähistamise kontsertaktus ning mitmed teised rahvarohked üritused. Ehkki ka tavapärast lipu austamise tseremooniat Toomemäel tähetorni juures ei organiseeritud, oli kella 10 ajal sinna spontaanselt kogunenud mõnikümmend inimest. 

Esimesena jõudsid kohale 17-aastased kaksikõed Karmen ja Karolin Laud, kes on varajasest lapsepõlvest saati 24. veebruaril tähetorni juures käinud. «Meie isa laulab meeskooris, oleme teda kuulamas käinud. Ja ühe maja külge siin kipuvad jääpurikad tekkima, neid siis isa ikka andis meile,» meenutasid õed.

Tüdrukute isa Peeter Laud tuli koos mõne koorikaaslasega kohale selgi korral, kuid lauluviisi nad üles ei võtnud. Seda tegid hoopis Eesti Üliõpilaste Seltsi (EÜS) ja mõne teise akadeemilise organisatsiooni liikmed.

Nagu eelnevatelgi aastatel, pidas tähetorni ees kõne EÜSi abiesimees, kelleks praegu on Jan Lucas Videvik.

Teiste hulgas oli kohale tulnud ka kultuurilehe Sirp peatoimetaja Kaarel Tarand. «Alati on ju käidud. Ei ole ühtki asjaolu, mis seda takistanuks. Mina kaalun oma riske ise ja need on väga kaalutletud,» kommenteeris ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles