Otse Postimehest erisaade Peaminister Kaja Kallas risttules (33)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Postimehest saatejuht
Copy

Täna, täpselt kuu aega tagasi, astus korruptsiooniskandaali tõttu peaministri ametist tagasi Jüri Ratas, mis andis võimaluse valitsuse moodustada neli aastat opositioonis istunud Reformierakonnal. Erisaates oli risttules peaminister Kaja Kallas. 

Elo Mõttus-Leppik: Viimased uudised sunnivad meid alustama Venemaa teemadel. Sergei Lavrov on teatanud, et Venemaa on valmis suhete katkestamiseks Euroopa Liiduga, kui neile veel mingeid sanktsioone peale pannakse, mis kujutavad endast riski meie majandusele. „Tahad rahu, valmistu sõjaks“- ütles Lavrov. Kuidas sellesse avaldusse suhtuda?

 Venemaa mängib karmi mängu, aga rahvusvahelisest õigusest tuleb kinni pidada. Tegelikult ega sanktsioonidest räägitakse ju alati nende isikute osas, kes nende tegude taga on. Kui me vaatame, kuidas Venemaa kohtleb opositsiooniliidrit, kuidas nad üritavad opositsiooni alla suruda, siis praegu ähvardamine tähendab lihtsalt seda, et ei mõisteta nende tegude tagajärgi ja loodetakse, et võib-olla teiselt poolt läheb selle peale põlv nõrgaks. Kindlasti ei peaks see nii olema. Venemaa on alati nii käitunud. Venemaa ise ju dialoogi Euroopaga ei ole soovinud, seda näitas ka Borelli visiit väga selgelt kõigile. Ka nendele, kes arvasid, et tahaks väga head dialoogi Venemaaga pidada.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles