JÄRELVAADATAV ⟩ Pärnu võrkpalliklubi madistas Läti esitiimiga pea kaks ja pool tundi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Võrkpalli avamäng Pärnu spordihallis: Pärnu VK vs. TalTech
Võrkpalli avamäng Pärnu spordihallis: Pärnu VK vs. TalTech Foto: Mailiis Ollino

Pärnu võrkpalliklubi võõrustab sel nädalavahetusel Credit24 meistriliigas tabelis eespool asetsevaid Jekabpilsi Lušit ja Tartu Bigbanki. Tänases avamängus oli võit juba käeulatuses, aga lätlaste vastu andsid pärnakad eduseisu käest ja kaotasid 2:3. 

Avo Keele juhendatav kodumeeskond jooksis platsile tavapärases koosseisus: Taavet Leppik, Toms Švans, Martti Keel, Kristaps Platacs, Atvars Ozolins, Harri Palmar ja Silver Maar.

Tasavägises avageimis olid pärnakad vastuvõtul ja blokis paremad ning võitsid 25:22. 

Teises läks Pärnu 3:0 ette, kuid mitu mõõna ei lubanud geimi võita – 18:25. Seisul 12:18 võttis peatreener poeg Martti välja ja saatis platsile noore Richard Voogeli, kuna sidemängija koostöö ründajatega ei sujunud.

Kolmandas oli Martti Keel taas platsil ja meeskonnad alustasid võrdselt. 10:10. Siis sai Pärnu hoo sisse ja läks 18:13 juhtima. Geimi lõpus tuli Jekabpils järele, ent kohalikel õnnestus 25:23 võita.

Neljandas läks Pärnu 10:5 ja 15:10 ette, kuid lätlased ei jätnud taas jonni ja viigistasid seisu 21:21. Lõpus tegid pärnakad mitu lihtviga ja mängisid suure edu hoopis 23:25 kaotuseks.

Otsustava geimi alguses tegid pärnakad taas rumalaid lihtvigu – küll oli blokk võrgus, küll jalg joonel –, ja pooli vahetati 7:8 kaotusseisus. Luši pääses 12:9 ette ja Avo Keel võttis aja maha. Sellest oli kasu, sest Ozolinsi rünnak, Martti Keele pallinguäss ja Palmari blokk tõid tabloole viigi. Pärnakad pääsesid 13:12 juhtimagi, ent kaotasid kolm viimast punkti.

Meeskonnad madistasid Pärnu spordihallis kaks tundi ja 22 minutit.

Pärnu parim oli 18 punktiga Platacs (+6). Ozolins lisas 16 (+7) ja Švans 14 (+10) silma. Üleplatsimees oli vastaste poolelt Kristers Dardzāns, kes tõi 24 punkti (+13).

Pärnakatel oli parem vastuvõtuprotsent (43 vs. 34), ent nigelam rünnak (38 vs. 48). Meie mehed lõid kümme pallinguässa, vastased viis. Blokk võideti 11:8. Küll eksisid pärnakad 18 servil, vastased 13-l.

Pärnu on tabelis jätkuvalt viies, aga konkurentidel on seljataga rohkem mänge. Jekabpils on kolmas. Homme mängivad pärnakad kodusaalis tabeli teise, Tartuga.

Meistriliiga tabel.
Meistriliiga tabel. Foto: Kuvatõmmis

Matš on järelvaadatav!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles