Mask ees, maskivastasele protestile (12)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Ajakirjaniku hinnangul osales üritusel 200–300 inimest. Protestijad sellega ei nõustunud. Nende hinnangul tuli inimesi kohale kümme korda rohkem.
Ajakirjaniku hinnangul osales üritusel 200–300 inimest. Protestijad sellega ei nõustunud. Nende hinnangul tuli inimesi kohale kümme korda rohkem. Foto: Madis Veltman

Kuigi neljapäeval suri koroonaviiruse tõttu Eestis viis inimest ja esmaseid positiivseid proove registreeriti 370, kogunes eile Tallinnas Vabaduse platsile paarsada inimest, et protestida maskikandmise vastu. Kohal oli nii vene kui ka eesti keelt kõnelevaid inimesi, peresid, üksikuid mehi, vanemaealisi mehi ja naisi, neiusid ja noormehi – esindatud oli meie väikese Eesti kogu rahvapalett kõige kirevamates toonides.

FFP2-maski ja pressitöötaja silte kandes oli väljakul tunda vaenulikkust: mitu intervjuud andnud inimest keeldus oma nime avaldamast ja kaameraid saatsid hukkamõistvad pilgud. Teisalt, kaamera ette trügida soovinud «eksperte» oli omajagu ja nad kõik näisid teadvat, kuidas koroonaviirus tegelikult inimese tervist mõjutab. Või täpsemalt: ei mõjuta. Keset üritust hakkas meid jälgima üks viiekümnendates mees, kes kuulas ja jälgis, mida ajakirjanik inimestelt küsib. Oli selge, et ka tema soovib oma tõde pressiga jagada. Ometi temalt kommentaari pärides alustas mees kaamera ründamist: ta tahtis väga rääkida, kuid võimalikult anonüümselt. Kuigi tasakaalukamal moel, oli selline suhtumine üritusel pigem valdav: inimesed soovisid rääkida oma teadmistest, kuid privaatselt. Selle kõige paremaks märgiks maskide – siinkohal pean silmas erinevaid karaktereid kujutavaid näokatteid – taha peituvad inimesed.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles