OTSE POSTIMEHEST ⟩ Reformierakondlane maskivastasest meeleavaldusest: õigused lõppevad seal, kus sa hakkad kahjustama teiste omi (4)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Otse Postimehest: Priit Sibul, Signe Riisalo.
Otse Postimehest: Priit Sibul, Signe Riisalo. Foto: Sander Ilvest

Täna toimus Vabaduse väljakul meeleavaldus valitsuse otsuse vastu, millega kohustatakse inimesi koroonaviiruse leviku tõkestamiseks maske kandma. Meeleavalduse korraldaja, William Koval, kes kuulub Reformierakonna ridadesse, otsustati seesuguse ettevõtmise eest erakonna nimekirjast välja arvata. Reformierakondlane Signe Riisalo leiab, et inimestel on loomulikult õigus oma vaadetele ja mõtetele, aga kui ühiskonna valulävi ületatakse, siis on erakonnal ka õigus sellele reageerida. «Sõnavabadus on oluline, aga kui me oma sõnavabadusega kahjustame elanikkonda, siis see ei ole kindlasti sõnavabaduse mõte,» ütles Riisalo saates «Otse Postimehest».

Täna toimub koroonapiirangute ning eeskätt maskikandmiskohustuse vastane meeleavaldus Vabaduse väljakul. Kas näete selles kurja?

Priit Sibul (Isamaa): Kurja ei näe, sest inimestel on vaba valik teha, mida nad tahavad. Küsimus on selles, kui mõistlik see on. Piirangud pole seatud ehku pärast, need on ikkagi inimeste kaitsemiseks. Need inimesed, kes kahtlevad maskide kandmise vajalikkuses, peavad ennekõike mõtlema teistele. Kui nad iseenda pärast ei karda, siis mõelgu oma vanematele ja lastele. Ega kedagi ei saa sundida, kui inimene ei taha maski kanda.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles