OTSE POSTIMEHEST ⟩ Kiik: haiglakohtade probleem on juba käes (12)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Sotsiaalminister Tanel Kiik.
Sotsiaalminister Tanel Kiik. Foto: Madis Veltman

Sellel nädalal hakkavad valitsuse otsusega kehtima täiendavad koroonaviiruse leviku tõkestamise piirangud – sealhulgas kohustuslik maski kandmine või nina ja suu katmine avalikes siseruumides, 2+2 reegli laiendamine, avalikel üritustel osalejate piirarvu vähendamine. Sotsiaalminister Tanel Kiik rõhutab, et kuigi piiranguid karmistatakse, siis on Eesti võrreldes teiste Euroopa riikidega oma reeglites suhteliselt leebe. «Ma arvan, et Eestil on jätkuvalt head võimalused hoida viiruse levik kontrolli all, aga see sõltub kõigi inimeste panustamisest,» ütles Kiik saates «Otse Postimehest».

Mis kuuluvad veel lisaks avalikes siseruumides maski kandmisele uute koroonaviiruse leviku tõkestamiseks mõeldud piirangute hulka?

2+2 reegel, võrreldes seni kehtinuga, laieneb. Ehk me ei räägi enam kaubanduskeskustest vaid laiemalt erinevatest avalikest siseruumidest, kus selline distantsi hoidmine ongi tegelikult mõistlik meede. Avalikel üritustel osalejate arvud muutuvad. Kui täna on lubatud siseruumides 750 ja väljas kuni 2000 inimest, siis edaspidi saab olema sees kuni 400, kui on statsionaarsed istekohad ja kuni 250, kui ei ole ja väljas kuni 500 inimest. Tegelikult võib isegi nende numbritega öelda, et oleme Euroopa mõttes veel leebed. Lisaks sellele on antud suunis maksimaalselt kasutada kaugtööd ja erinevatel Harjumaa ja Ida-Virumaa gümnaasiumitel tuleb nädala jooksul minna üle kaugõppele, kuni selle konkreetse veerandi lõpuni. Tavaõppele saab naasta jaanuaris, kui epidemioloogiline olukord vahepeal selgelt paraneb.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles