OTSE POSTIMEHEST ⟩ Reinsalu koalitsioonikriisist: Opositsiooni jaoks sündis see valitsus liiga vara (11)

Nele Kullerkupp
, ajakirjanik
Copy
Riigikogu väliskomisjoni liige Anti Poolamets (EKRE) ja välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa).
Riigikogu väliskomisjoni liige Anti Poolamets (EKRE) ja välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa). Foto: Erik Prozes

Eile Eesti poliitmaastikul lahti rullunud kriis, mis päädis täna siseminister Mart Helme tagasiastumisega, tõi taaskord päevakorda küsimuse, kui tugev ikkagi on koalitsiooni tervis ehk suhted Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ning Isamaa vahel. Välisminister Urmas Reinsalu leiab, et Helme otsus oli ratsionaalne samm ning koalitsioonipartnerid said tekkinud kriisis oma põhimõtted taas üle korrata. Opositsiooni pahameelt kommenteerides sõnas Reinsalu, et nende ülesanne ongi valitsust kõigutada. «Küsimus on selles, et opositsiooni jaoks tuli see valitsus liiga vara. Opositsioon ei oleks tahtnud, et see valitsus üldse tekib,» ütles välisminister täna saates «Otse Postimehest».

Kindlasti on EKRE täna erakonnas arutanud seda, mida edasi teha ja kuidas kriisile pidurit tõmmata. Kas Mart Helme väljaütlemised väärisid seda, et ta pidi ministriportfelli käest panema?

Poolamets: Ma peaksin rääkima suuremast pildist, mis üldse toimub konservatiividega ka Lääne-Euroopas ja USAs. On ju ka Trumpi kohta öeldud, et ta on misogüün ja rassist – see on tohutu pikk nimekiri, keda ta kõike on. Teda on ametiaja algusest koguaeg rünnatud just sõnakasutuse pärast, et sellest sa ei tohi rääkida ja sellest sa tohid rääkida. Eks see ole ka nende pingete kuhjumise tagajärg. Konservatiivid tunnevad, et see suukorv on meil väga tihedalt püütud peale panna. Aga muidugi välispoliitika on selline valdkond, kus ettevaatlikkuse nõue on kõrgem, kui ehk tavalistel teemadel, sellepärast ka see pinge lahvatamine oli suurem.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles