Otse Postimehest Küberrünnakute arv on aastaga kahekordistunud (5)

Ainar Ruussaar
, ajakirjanik
Copy
Aigar Käis
Aigar Käis Foto: Telia Eesti AS

Erinevate raportite kohaselt registreeriti tänavu esimesel poolaastal peaaegu sama palju küberrünnakuid kui terve 2019. aasta jooksul kokku, Eesti ettevõtted kannatavad seetõttu kahju enam kui miljon eurot aastas, ütles Telia Eesti küberturbe valdkonna juht Aigar Käis esmaspäeval saates «Otse Postimehest». 

Käisi sõnul suurendas koroonaviirus digitaalsete vahendite kasutamist ja seetõttu suurenesid ka küberrünnakud, kuna üha rohkem inimesi töötas kodus ning ettevõtted tõstsid oma tundliku info pilve või tegid selle lihtsamini kättesaadavaks. 

Igal tänapäeval nutiseadmeid kasutaval inimesel võiks olla küberturvalisuse teadmiste alustase, märkis Käis. «On olemas arvutit kaitsvad tulemüürid, aga kasutajal peab olema ka nii-öelda mentaalne tulemüür ehk talupojatarkus. Kui sa ikkagi saad sõbra aadressilt e-kirja sisuga «olen praegu Inglismaal ummikus ja pean 10 000 naela ära maksma, palun tee mulle ülekanne», siis peaks kirja saajal ohutuli süttima. Sellisel juhul on targem sõbrale helistada ja küsida, kas tegemist on õige asjaga,» rääkis küberturbe asjatundja. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles