EESLIINIL ⟩ Tallinnast Mägi-Karabahhi suundunud armeenlane: «Ma oskan kasutada üheksat relva» (35)

Copy
Robert Arakeljan asus kodumaale teele Tallinna bussijaamast 16. oktoobri varahommikul. Tõenäoliselt on mees juba Mägi-Karabahhis rindel, sest ühendust temaga enam ei saanud.
Robert Arakeljan asus kodumaale teele Tallinna bussijaamast 16. oktoobri varahommikul. Tõenäoliselt on mees juba Mägi-Karabahhis rindel, sest ühendust temaga enam ei saanud. Foto: Sander Ilvest

On oktoobri keskpaik. Sügis on käes, lehed langevad. Kusagil Tallinna kesklinnas annab armeenlane Robert Arakeljan (28) tööl ülemusele lahkumisavalduse. Samuti paneb ta Mainori kõrgkoolis õpingud pausile ja annab ära Lasnamäe üürikorteri võtmed. Selleks et kodumaale lennata ja Mägi-Karabahhis kestvasse verisesse sõtta minna.

Viimasel päeval Eestis on tal palju toimetamist. Parasjagu kui noormees oma mõttemaailma avab, kõlab koputus tema korteri uksele. Korteriomanik tuleb viimast tasaarveldust tegema: «50 eurot ja kõik!» Samal ajal kui härra allkirjastab dokumente, on Roberti nina telefonis. Kõlavad lasud, karjed ja Armeenia sõjaväe mundris mehed langevad maha. Ta ärritub silmanähtavalt, sajatab armeenia keeles ning palub filmimisest pausi. «Ah, terve päev olen selliseid videoid vaadanud,» ütleb Robert ja manab suule surutud naeratuse.

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles