Saaremaa alistas otsese konkurendi Tartu kuivalt 3:0

Postimees Sport
Copy

Saaremaa võitis nädala esimeses Credit24 meistriliiga kohtumises otsest konkurenti Tartu Bigbanki 3:0 (25:20, 25:18, 25:16).

Saaremaa suurimateks punktimasinateks kerkisid Hindrek Pulk (15 silma) ja Evandro De Souza (14). Tartu Bigbankile tõi parimana üheksa punkti Märt Tammearu.

Sel nädalal toimub Eestis veel kaks Credit24 meistriliiga kohtumist, mis on otsepildis nähtavad Postimehes.

Enne mängu:

Saaremaal on liigatabeli liidrina täisedu ja 12 punkti, võidetud on kõik neli seni peetud kohtumist. Tartu meeskonnal on kolmest mängust kirjas kolm 3:2 võitu ja punkte seega 6. Kolmandal positsioonil paikneb samuti 6 punkti teeninud TalTech, kes on võitnud neljast mängust kaks. Järgnevad Jekabpilsi Luši (5 punkti), RTU/Robežsardze/Jurmala (4 punkti) ja Pärnu Võrkpalliklubi (4 punkti). Eesti klubidest on Tallinna Selver üheksas, senise kolme mänguga pole võiduarvet avada suudetud.

Bigbanki peatreener Alar Rikberg tõdeb, et favoriidikoormat kannab kindlalt vastasmeeskond. «Üsnagi selge on, et Saaremaa on favoriit, seda näitavad senised esitused, kus me oleme küll samuti võidukad olnud, aga napilt, Saaremaa on palju kindlam olnud. Ja see on seotud komplekteeritusega,» leiab Rikberg.

Lisaks pole samal päeval saarele reisimised tartlaste jaoks hästi lõppenud, aga töömeeste ja õpilaste tõttu minnakse mängule reedel otse bussist. «Kui eelmisel aastal nii oli, siis saime tunni ajaga duši alla. Reis sinna on pikk ja väsitav, aga tuleb midagi välja mõelda.»

«Võiduvõimaluseks peavad meie põhimehed õnnestuma, pingilt on meil abi tulnud palju, aga võrdluses Saaremaaga pole meil siiski nii ühtlast meeskonda, seega, alustajad peavad oma asjades hästi õnnestuma,» lisas peatreener. Ainsa mängijana ei saa jätkuvalt kaasa teha sõrmeluu murdnud temporündaja Alex Saaremaa.

Saaremaa meeskonna juhendaja Ioannis Kalmazidis tunnustab Tartut meeskonnana ja eeldab rasket mängu. «Tegu on liiga ühe parema tiimiga, kellel on huvitav kooslus kogenutest ja suurte ambitsioonidega noortest. Mulle meeldib meeskonna tasakaal, kaks väga kogenud meest sidemängija ja libero positsioonil ning noored ja vihased nurgad. Saab olema huvitav ja raske mäng, otsime nende nõrka kohta ja püüame selle ära kasutada,» rääkis Kalmazidis.

«Meie mängus mida suurt pole tarvis muuta – pole üht asja, milles oleme halvad, aga kõiges saame paremaks minna. Senised mängud näitavad, et mängime aina paremini, tiim loob oma identiteeti just raskete mängudega,» lisab juhendaja.

Laupäeval kell 18.00 kohtuvad Tallinnas Selver Tallinn ja Leedu klubi Gargzdai Amber-Arlanga. Pühapäeval kell 17.00 võõrustab leedukaid Pärnu Võrkpalliklubi. Kahes ülejäänud mängus on nädalavahetusel vastamisi Läti klubid.

Credit24 meistriliiga mängud 16.-18. oktoobril:

16.10 kell 19.00 (Kuressaare SH) Saaremaa VK – Tartu Bigbank

17.10 kell 18.00 (Audentese SH) Tallinn Selver – Gargzdai Amber-Arlanga

17.10 kell 18.00 (Jekabpils) SK Jēkabpils Lūši – RTU/Robežsardze/Jurmala

18.10 kell 16.00 (Jekabpils) SK Jēkabpils Lūši – VK BIOLARS/Jelgava

18.10 kell 17.00 (Pärnu SH) Pärnu VK – Gargzdai Amber-Arlanga

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles