Järelvaadatav ⟩ Muinsuskaitseamet jagab aastapreemiaid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy

Kolmapäeval, 14. oktoobril kell 17 selguvad Proto Avastustehases muinsuskaitseameti iga-aastaste preemiate laureaadid. Postimees teeb auhinnatseremooniast otseülekande.

Avaliku ideekorje käigus tehtud ettepanekute põhjal on selgunud 45 nominenti, kes kandideerivad kümnes kategoorias välja antavatele Muinsuskaitseameti aastapreemiatele. Nominentide mitmekülgsest nimekirjast leiab tublisid tegijaid üle Eesti.

Ideekorje kaudu esitati ametile kokku 86 ettepanekut. Muinsuskaitseameti peadirektori ja aastapreemiate žürii esimehe Siim Raie sõnul tuli esitatud kandidaatide suur arv rõõmsa üllatusena ning hea meel oli näha nii üksikisikuid kuid ka omavalitsusi oma piirkonna pärandobjekte esile tõstmas: «See annab kinnitust, et pärand ja selle hoidmine on inimestele aina rohkem oluline.»

Ideekorjega otsiti kandidaate üheksas kategoorias: hästi restaureeritud ehitis, hästi taastatud hoone muinsuskaitsealal või kaitsevööndis, uusehitis ajaloolises keskkonnas, aasta leid, aasta tegu, pärandi tutvustaja, pärandihoidja, parim uurija ja restauraator. Kogunenud ettepanekuid läbi vaadates otsustas žürii erandkorras teha sel aastal eraldi kategooria ka hästi restaureeritud kunstimälestistele – silmapaistvaid töid oli lihtsalt niivõrd palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles