FILMIFAKTID ⟩ Unusta Terminaator! Hoopis see film tegi Arnold Schwarzeneggeri püstirikkaks

Kanal 2
Copy

Kanal 2 näitab täna kell 22.05 ülimenukat hittkomöödiat «Kaksikud» (Twins, 1988), milles mängimise on Arnold Schwarzenegger tunnistanud oma elu parimaks otsuseks ning raske oleks mitte nõustuda.

«Kaksikud» on komöödia kahest totaalselt erinevast kaksikvennast. Hiiglasekasvu lihtsameelne geenius Julius (Arnold Schwarzenegger) saab ootamatult teada, et tal on vend, kelleks osutub kääbusemõõtu pisisuli Vincent (Danny DeVito), kes istub parasjagu trellide taga. Üheskoos hakkavad nad otsima oma ema, kuid samal ajal tuleb vennastel ka Vincentit jahtivate kurjategijate eest põgeneda.

Lihtne idee – kaks liiga erinevat meest, kes on kaksikud – osutus edukamaks kombinatsiooniks kui keegi oleks võinud arvata, ehkki arvatavasti oli eduloos kaalu ka äärmiselt õnnestunud näitlejatevalikus. Kusjuures, filmi idee ja selle osatäitjad mõtlesid filmi kirjutajad välja sõna otseses mõttes tualettruumis, kus neil tuli kiiruga mingi lahe projekt välja mõelda, kuna nad olid saanud kohtumise ühe stuudiobossiga, kellele nende eelmine idee polnud meeldinud.

Samasugune visandlik lähenemine osutus põhjuseks, miks Arnold filmi oma üheks elu parimaks otsuseks peab. Nimelt oli Universal nõus filmi tegema, kui sai kindel olla, et just Danny DeVito, Arnold Schwarzenegger ja režissöör Ivan Reitman kaasa löövad. Et pabereid ei olnud jõutud ette valmistada, siis anti allkirjad – taaskord – sõna otseses mõttes salvrätiku peale. Ja siit tuleb konks: palganumbri asemel lepiti kokku tuluprotsentides, mille alla kuulusid ka litsentsid ja muud tuluallikad.

Ainult et keegi ei osanud aimatagi, et niisugune lihtne tükk, mis maksis vaid 15 miljonit, suudab kokku teenida üle 200 miljoni dollari? Et käed olid löödud, siis nii ka jäi ning lisaks kauaoodatud võimalusele lõpuks komöödias mängida sai Arnold oma pangakontole oma 35 miljonit dollarit (tänapäevases vääringus 70-80 miljonit).

Nüüd, kus aastad on möödunud, meeldib Arnoldile ikka filmi meenutada ning rääkida ka sellest, et filmile on juba pikalt ka järg töös olnud. Kannab see nime «Kolmikud» ning seisneb selles, et Jules ja Vincent avastavad, et neil on kolmikvend, keda mängib järgmine mees, kes näeb absoluutselt teistmoodi välja kui kumbki neist – Eddie Murphy. Tõenäosus, et see film kunagi ilmavalgust näeb, on muidugi õhuke, sest kaks korda imet ei tee. 

Küll aga võib jumet olla uusversioonil: vägilane Jason Momoa on nalja visanud, et tahaks teha uue «Kaksikute» filmi oma «Troonide mängu» kaasstaari Peter Dinklage'iga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles