TÄNAVAKÜSITLUS ⟩ Öö versus päev: mida arvab alkomüügi piirangust Telliskivis pidutseja, mida tööpäeval linnas jalutaja? (1)

Annaliis Laidre
, Toimetaja
Copy
Tänavaküsitlus: kuidas inimesed suhtuvad üleriigilisse öise alkoholimüügi keeldu
Tänavaküsitlus: kuidas inimesed suhtuvad üleriigilisse öise alkoholimüügi keeldu Foto: Pilt videost

Eestis on toimunud hüppeline Covid-19 leviku kasv, mistõttu pidas valitsus vajalikuks kehtestada üleriigiline öise alkoholimüügi keeld. Küsisime Eesti inimestelt, mida nemad sellisest otsusest arvavad.

Elu24 läks uue piirangu kehtima hakkamise päeval Tallinna tänavatele, et uurida, mida kohalikud valitsuse kehtestatud alkopiirangust õige arvavad. Olukorrast parema pildi saamiseks küsitlesime nii päevavalguses linnatänavatel jalutavaid inimesi kui ka neid, kes õhtupimeduses baaride lähedusse kogunesid.

Küsitletute hulgas oli nii noori kui vanu. Ja kui päise päeva ajal leidsid kõik vastajad, et piirang on kas vajalik või ei puuduta neid, siis õhtul jagunesid vastused juba kahte leeri. «Ma arvan, et mingis mõttes on see väga hea otsus. Pigem liigub siis inimesi äkki vähem ringi,» oli Kaili nimelise neiu seisukoht, samal ajal kui näiteks küsitletu Adam arvas, et «see on väga paha».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles