VIDEO ⟩ Kõne koroonadetektiivilt: mõni saab šoki küll (1)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Postimehest saatejuht
Copy
Terviseameti Põhja regionaalosakonna nõuniku Mihkel Näksi sõnul on erandjuhtumeid, kus nakatunud inimene keeldub igasugusest koostööst inspektoriga. 
Terviseameti Põhja regionaalosakonna nõuniku Mihkel Näksi sõnul on erandjuhtumeid, kus nakatunud inimene keeldub igasugusest koostööst inspektoriga. Foto: Kanal2 Reporter

Sellise kõne saab haigestunu üldjuhul enne kella kaheksat hommikul: «Tere, teie koroonatest osutus positiivseks.» «Mõni saab küll šoki, et mis ta perest nüüd saab,» kirjeldab terviseameti inspektor Eduard Gusarov kõne saanute tundeid. «Eks me püüame neid siis rahustada.»

Terviseametis algab töö poole kaheksa ajal hommikul, kui selguvad esimesed testide andmed. Terviseameti Põhja regionaalosakonna menetlusgrupi juht Juta Varjas võtab meid vastu välisuksel, tervitame küünarnukkidega. Asutuse neljandal korrusel istub igas boksis üks või kaks inspektorit, kes helistavad hommikust hilisõhtuni positiivse diagnoosi saanud inimesi ja nende lähikontaktseid läbi. Kokku on neid üheksa, jälgimise all olevaid inimesi aga üle tuhande.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles