Video ⟩ Politsei plaanib luua keskkonna, kust oleks varastatud jalgrattaid kergem üles leida (1)

Copy

Politsei lubab luua piltide ja kirjeldustega ülevaatliku veebikeskkonna, kust oleks kerge leida varastatud jalgrattaid. Praegu on politsei ladudes üle Eesti sadu rattaid, mis ootavad omanikku.

Jalgrattad muutuvad suuremaks varguse objektiks just suvekuudel. Kuigi statistikast on näha, et sel aasta on toimunud vähem rattavargusi kui 2018. ja 2019. aastal, on politsei ladudes siiski sadu varastatud jalgrattaid.  

«Inimesed paraku jätavad rattad järelevalveta ja lukustamata. Jäetakse ka trepikodadesse, kust neid ka kõige rohkem varastatakse,» tõdes vanemuurija Kaido Atspol «Reporterile».

Atspolil on ka soovitusi, mida varguse vältimiseks iga inimene teha saab. «Sõidu lõppedes tuleks panna ratas korterisse, lukustatud keldrisse või pööningule. Samuti tuleks ratast pildistada. Fotol võiks näha olla mark, välimus, värvus ja raami number.»

Uurija sõnul on politsei soov rattad omanikele esimesel võimalusel üle anda. «Kõikidele varastatud ratastele püüame leida omaniku ja need kohe tagastada. Kui me omanikku ei leia, pannakse need üles politsei kodulehele leitud esemete alla.»

Lähiajal plaanib politsei kadunud asjade veebikeskkonda parandada, et inimesed kergemini otsitud vara üles leiaksid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles