Kümme aastat suurtormist: kirik kaotas torni, rannakülad lõigati muust maailmast ära

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy

Pühapäev, 8. august 2010. Eestis möllas kuumalaine. Päev varem oli Kundas 34,2 ja Väike-Maarjas 34,3 kraadi sooja. Rahvas nautis Viru Folki ja ootas Haydamaki etteastet. Samal õhtul tabas maakonda enneolematu torm, mis muude pahanduste kõrval lükkas ümber Väike-Maarja kiriku torni.

Virumaa Teataja ajakirjanikud olid suvepäevadel, ainult Andres Pulver tegi kasulikku ja meeldivat korraga ning kajastas Viru Folki. Tundus olevat väga rahulik päev keset hapukurgihooaega, juhtkonna loal polnud sel konkreetsel nädalavahetusel isegi mitte valvetoimetajat ametis. Aga kell 21.54 ilmus Virumaa Teataja veebilehele uudis pealkirjaga "Virumaal möllab taas torm".

"Jõudsime suvepäevadelt tagasi ja läksin Rakveres poodi," meenutas ajakirjanik Eva Klaas. "Selle lühikese aja jooksul läks väga pimedaks. Kodus tegin arvuti lahti ja kohe hakkasid tulema teated suurtest tormikahjudest. Minul oli elekter alles, paljudel kolleegidel aga mitte, ja nii juhtus, et mina hakkasin artiklit kirjutama ja seda jooksvalt täiendama."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles