Värske Postimees Isolatsiooninõuete eirajad võivad viia uue viiruselaineni (2)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy

Värske Postimees uurib, kui palju peab Eestis olema koroonakahtluse või -diagnoosiga inimesi, kes isolatsiooninõudeid eirates ohustavad teisi ja võivad viia riigi viirusepuhangu teise laine suunas. Viimasel ajal on selliseid juhtumeid olnud Eestis mitu.

Euroopa Komisjoni transpordidirektoraadi juht Hendrik Hololei ütleb intervjuus, et lähikuudel läheb olukord majanduslanguse ja reisipiirangute tõttu Euroopa transpordisektoris veelgi hullemaks. Tema sõnul piisab Baltikumi turul ühest lennukompaniist ning rahvuslike lennukompaniide kontseptsioon Baltimaades on ajale jalgu jäänud. 

Ameerika Ühendriikide kongress kuulas üle tehnoloogiahiidude Apple, Google, Facebooki ja Amazoni juhid, et saada aru, ega nad ei kuritarvita oma monopoolset seisundit turul. Kongressi arupärimiste tulemusel valmib raport, mis omakorda võib viia maailma suurimate firmade tegevust reguleeriva seaduseni.

Arvamusküljel kirjutab TalTechi professor Gert Jervan sellest, et Eesti infotehnoloogia taristu kipub ajale jalgu jääma. Näiteks toob ta Eesti mobiilsideoperaatorite valmisoleku tulla turule 5G võrguga, kuid luba nad selleks saanud ei ole.

Värskest Postimehest leiab veel hulgaliselt teisigi teemasid.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles