VIDEO ⟩ Kreekas puhkes ööpäevaga 57 metsapõlengut

Copy

Mitmel pool Kreekas puhkes viimase ööpäeva jooksul kokku 57 metsapõlengut.

Kreeka lõunaosas asuva Kórinthose linna lähistel puhkes eile männimetsas tulekahju, mis levis kiiresti tugevate tuulte tõttu ja sundis võime evakueerima kodusid, kämpinguid ja puuetega inimeste tugikeskuse, teatas uudisteagentuur ANA.

Õhtu hakul võitles põlenguga 180 tuletõrjujat, keda toetas kuus kustutuslennukit ja kaheksa kopterit, ent öö saabudes lennud lõpetati.

«Metsatulekahju ei pruugi olla enam aktiivne, ent põleng jätkub mitmes eraldi paiknevas taskus piki laia perimeetrit,» ütles tuletõrjebrigaadi pressiesindaja Vassilis Vathrakogianniso ANA-le.

Ajalehe Kathimerini teatel pole tugevate tuulte tõttu välistatud, et põleng puhkeb uuesti.

Veel üks tulekahju möllas Kreeta saarel ning see on osaliselt suudetud kontrolli alla saada. Ent sealgi on tuletõrjujate tööd seganud tugevad tuuled. Tulekahju puhkes kahe hotelli vahele jääval alal.

Alates teisipäevast lõõmavad põlengud Lesbose saarel. Tulekahju puhkes Agios Rafaili kloostri lähistel ja selle kustutamise muutsid keerulisemaks suur tuul ning tõsiasi, et piirkond on raskesti ligipääsetav.

Eile pärastlõunal puhkes tulekahju Peloponnesose poolsaarel antiikolümpiamängudele koduks olnud Olümpia piirkonnas. 

Suvised maastikupõlengud on Kreekas võrdlemisi sage nähe, kuna piirkonnas tõuseb õhutemperatuur tihti üle 30 soojakraadi.

Kahe aasta eest, 2018. aasta juulis, tabas Kreekat viimase aja kõige ohvriterohkem maastikupõleng, kui Ateena lähistel asuvas kuurortlinnas Matis sai tule tõttu surma 102 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles