Värske Postimees ⟩ Erakond Eestimaa Rohelised raske tee (1)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy

Värske Postimees toob lugejani ülevaate 2006. aastal poliitikasse tulnud erakonna Eestimaa Rohelised raskest teekonnast. Rohelised erakonnad on poliitikas populaarsed paljudes Euroopa riikides, kuid endise idabloki riikides pole nende toetus kuigi suur. Selle üheks põhjuseks võib olla valijate väärtusruum ning populaarsete erakondade taktika «kaaperdada» keskkonnatundlikud teemad enda lubaduste pagasisse. Eestis on rohelisi vaevanud ka mitmed sisetülid.

Kirjandusteadlane Maarja Vaino väidab arvamusartiklis, et eestlased ei väärtusta monumentide kaudu piisavalt oma suurkujusid ja justkui häbenevad erinevalt paljudest teistest rahvastest monumentalismi. 

Postimehe majandusküljelt saab lugeda Tallinna vanalinna raskustesse sattunud söögikohtadest, millest mõnede käive on aastaga langenud kuni neli korda. Valdavalt pealinnale kuuluvatel pindadel tegutsevad ettevõtted paluvad nüüd linnavalitsuselt abi ja soovivad rendihindu langetada. 

Sporditoimetus kirjeldab Eesti rallispordi atraktiivsust välismaal ja toob näiteks rallisõitja Egon Kauri, kelle juures käivad selle spordiala tehnikaid õppimas Poola motosportlased. 

Värskest Postimehest leiab lisaks nendele artiklitele veel palju huvitavat.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles