VIDEO ⟩ Jääkaru Aronit hakati Prantsusmaale kolimiseks treenima

lemmik.postimees.ee
Copy
Aron plaanitakse Prantsusmaale saata selle aasta jooksul
Aron plaanitakse Prantsusmaale saata selle aasta jooksul Foto: Inari Leiman

Sügisel nelja-aastaseks saav Tallinna loomaaias sündinud ja seal täiskasvanuks sirgunud jääkaru Aron kolib selle aasta jooksul EAZA jääkarude paljundusprogrammi koordinaatori soovitusel Prantsusmaale La Flèche loomaaeda.

Sealse loomaaia uues jääkarude elupaigas on koordinaatori poolt Aronile valitud kaaslane – Hellabrunni loomaaiast pärit, emane jääkaru Quintana. Tallinna loomaaia kollektsioonijuhi Tõnis Tasase sõnul soovib loomaaed transpordi korraldada selle aasta jooksul.

«Jääkaru transport sõltub paljudest teguritest ning kindlaid kokkuleppeid aja osas ei ole. Kuigi La Flèche loomaaed on Aroni vastuvõtmiseks valmis, on looma heaolu nimel oluline, et Aronil oleks aega siseaedikusse paigutatud transpordikastis käimisega harjuda ja ta ei peaks sinna kolimise päeval vastumeelselt minema,» kommenteeris Tasane. 

Aron käis eelmisel neljapäeval esimest korda transpordikastist toitu võtmas. Ta on julge poiss, sestap ei pruugi tema kastiga harjutamine kaua aega võtta ning kõigil tema sõpradel tasub talle aegsasti head teed soovima minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles