Putin: sanktsioonidest tingitud tupikseis jätkub (2)

Copy
President Vladimir Putin
President Vladimir Putin Foto: Alexei Nikolsky/Alexei Nikolsky/TASS/Scanpix Baltics

Maailmas domineerimist taotlevad riigid tahavad oma rivaalidele sanktsioone kehtestada, kuid Moskva on selleks valmis, ütles Venemaa president Vladimir Putin. 

«Minu jaoks on ilmne, et rahvusvahelise majanduse tupikseis jätkub, sest osa riike ei taha leppida sellega, et neile on tekkimas või juba tekkinud tõhusad üleilmsed võistlejad,» ütles Putin telekanalile Rossija 1 saatele «Moskva. Kreml. Putin» antud intervjuus.

Putini sõnul on kõikvõimalikud piirangud, nagu tollitariifid, rahalised ja tehnoloogilised piirangud – rääkimata «pimedast sanktsioonide kehtestamisest» – mõeldud vaid selleks, et takistada võimalike rivaalide arengut.

Neid kehtestavad riigid, kes «peavad end maailma liidriteks ja tahavad selleks jääda,» ütles ta.

«See tupikseis ja võitlus jätkub ning see mõjutab ka meid, aga olen kindel, et see mõju pole põhjapanev. Kuna meil on tohutu potentsiaal sisemiseks kasvuks, siis loodan, et me lahendame selle probleemi,» kõneles Venemaa president. 

Ta rõhutas, et igaühele ei saa peale suruda kellegi teise jaoks kasulikke stereotüüpe ning igal riigil on õigus oma arengutee ise valida. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles