Pöörane kampaania: Soome tanklas saab esmaspäeval tasuta kütust (1)

PM Majandus
Copy
Lõuna-Pohjanmaa maakonnas Tuuri asulas on esmaspäeval maailma odavaim kütus, 0,00 eurot liitri kohta.
Lõuna-Pohjanmaa maakonnas Tuuri asulas on esmaspäeval maailma odavaim kütus, 0,00 eurot liitri kohta. Foto: Kyläkauppa Veljekset Keskinen

Lõuna-Pohjanmaal Soome üht suurimat kaubanduskeskust omav Veljekset Keskinen lubab esmaspäeval kampaania käigus tankida seitsme tunni jooksul tasuta kütust.

13. juulil vahemikus kella 17.00st keskööni võivad inimesed kampaania korras kütust tankida vaid autode, kaubikute ja mootorrataste paaki. Kanistrid, veoautode paagid ja tsisternid on keelatud.

Kyläkauppa tankla, mis homme tasuta kütust «müüb», asub Alavuse linnas Tuuri asulas. Kuna kampaania tõotab tulla populaarne, on selle ajaks ümber korraldatud ka kaubanduskeskuse ja bensiinijaama liiklus.

Soovijad peavad kaasa võtma vaid maksekaardi, kuna tankur ei saa tehniliselt ilma kaardita kütust välja anda. Tasuta on nii 95- ja 98-oktaanine bensiin kui ka diisel.

End külakaupmeheks nimetav Vesa Keskinen on sarnaseid kampaaniaid teinud varemgi, aasta tagasi müüs ta kütust kord ühe euroga, kord suisa 52 sendiga. Esmaspäeval on ka Keskineni sünnipäev ning ta plaanib Tuuri küla kohal teha helikopteriga tiiru ja vaadata enneolematut autode saba.

Video möödunud aastast:

Soome kütusemüüjate liit ja konkurendid on mehe tegevust nimetanud täiesti mõistusevastaseks, kuid möönavad, et turumajanduses võib müüa sellise hinnaga, nagu hing ihaldab. Arvutuste kohaselt jõuab seitsme tunniga tasuta ära jagada 15 000 kuni 20 000 liitrit kütust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles