Indrek Saar: EKRE-le ei sobi Põhjamaadele omane kompromissivalmidus (31)

BNS
Copy
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Remo Tõnismäe

Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) esimees Indrek Saar ütles laupäeval Väätsal peetud arutelupiknikul, et Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale (EKRE) on Põhjamaad vastumeelsed sealse koostöö- ja kompromissivalmiduse tõttu.

Sotsiaaldemokraatide 11. juulil Järvamaal Väätsal toimunud suvise arutelupikniku lõpetas nimelt arutelu teemal «Kuidas ehitada usaldust ehk Mis nendel Põhjamaadel viga on?». Koroonakriisi mõjust demokraatia usaldusele Eestis, Põhjamaades ja mujal arutasid lisaks Indrek Saarele ka Soome pere- ja sotsiaalteenuste minister Krista Kiuru ja SDE volikogu juht Eiki Nestor. Arutelu juhatas erakonna peasekretär Rannar Vassiljev.

«Ei salga, et arutelu pealkiri oli inspireeritud EKRE uue esimehe väljaütlemisest, et Eesti ei peaks pürgima Põhjamaaks,» märkis Indrek Saar, kelle sõnul jõuti arutelus tõdemuseni, et üks põhjus, miks Põhjamaades on jätkuvalt suur usaldus demokraatia vastu ja see pole erinevalt paljudest teistest riikidest vähenenud, on koostöö ja kompromisside otsimine.

«Siin peitub ka üks vastus küsimusele, miks EKRE ei soovi näha Eestit Põhjamaana. Sest nende huvides on lõhestunud ja teistele vastanduv Eesti. Selles on üks peamiseid erinevusi sotsiaaldemokraatide ja EKRE vahel,» võttis Saar arutelu lühidalt kokku.

Arutelus peatuti ka sellel, et kriisi ajal on oluline ühiskonnas võimalikult laia kaasatuse ja konsensuse leidmine, mis võimaldab keerulise olukorraga paremini toime tulla. Põhjamaade jaoks on olnud oluline teadlaste kaasamine ning otsuste võimalikult põhjalik selgitamine, millest ka Eesti peaks eeskuju võtma.

Sotsiaaldemokraatide arvamuspiknik toimus laupäeval Väätsal. Päeva sisustasid erinevad arutelud, kus teiste seas räägiti nii tööpoliitikast, omavalitsuste õppetundidest kriisiga hakkamasaamisel kui ka inimväärsest linnaruumist. 

Kommentaarid (31)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles